Na vrh
 • 25°C Rijeka
 • 23°C Krk
 • 27°C Cres
 • 20°C Opatija
 • 23°C Split

LISABON

LISABON
16.05.-19.05.2018.
Garantirani polazak!

Vrijednost više: hotel 4* u centru grada
Garantiran polazak! Avionom iz Zagreba! Organizirani transfer od Osijeka/ Rijeke!
 
1.dan, 16.05.2018., srijeda: ZAGREB - LISABON
Transfer od Osijeka/Rijeke do Zračne luke Zagreb (uz doplatu, potrebno min. 15 osoba). Susret s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Pleso u 06:00. Prijava za let za Lisabon u 07:55. Po slijetanju u Lisabon u 10:10 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do grada, te odlazak do jedne od najpoznatije lisabonskih četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCA. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga otići ćemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme da prošećete do najpoznatije lisabonske slastičarice Pasteis de Belem iz 1837. godine  gdje svakako savjetujemo da kušate istoimenu slasticu. Odlazak do hotela u centru grada. Smješta,j te kraći odmor. Uz doplatu predlažemo večeru u hotelu ili restoranu. Večernja šetnja gradom u pratnji vodiča. Noćenje.
2.dan, 17.05.2018., četvrtak: LISABON- OBIDOS-BATALHA – NAZARE – FATIMA - LISABON
Doručak. Uz doplatu predlažemo cjelodnevni izlet do bisera Portugala. Prvo ćemo otići do slikovitog mjestašca Obidos opasanog  zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojede.  Slobodno vrijeme te nastavak putovanja do Batalhe. Posjet crkvi Santa Maria da Vitoria sa jednim od najljepših klaustra u Portugalu koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Nazarea s poznatom pješčanom plažom. Predlažemo odlazak na vidikovac Miradouro do Suberco, s prekrasnim pogledom plažu i ocean. Nastavak putovanja do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja…Povratak u Lisabon. Uz doplatu predlažemo večeru u hotelu. Noćenje.
3.dan 18.05.2018., petak:  LISABON -SINTRA – CABO DA ROCA- CASCAIS –ESTORIL-LISABON
Doručak. Uz doplatu predlažemo cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Naš izlet započet ćemo odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a sa prekrasnom kraljevskom palačom. Posjet čuvenoj Palači Pena, izgrađenoj u mješavini gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena je okružena prekrasnim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, sa natpisom „ Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe te sjedište europske špijunaže za vrijeme II svjetskog rata. Povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme. Uz doplatu predlažemo večeru uz čuveni Fado program. Noćenje.
4.dan, 19.05.2018. subota: LISABON  - ZAGREB
Doručak. Nastavak razgleda grada. Uz doplatu na licu mjesta predlažemo vožnju čuvenim žutim tramvajem br 28 koji će Vas odvesti do Trga Camoes na poznatoj četvrti Bario Alto. Odlazak do četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica sa domaćim specijalitetima. Nakon toga nastavak razgleda grada u pratnji pratitelja putovanja. Odlazak do strogog centra grada i šetnja avenijom Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe koja je građena po uzoru na Champs-Elysees, trgovima Restauradores, Rossio i Comercio, odnosno četvrti Baixa....Transfer autobusom do zračne luke, te let za Zagreb u 17:20. Predviđeni dolazak u Zagreb u 21:30 sati. Transfer do Osijeka/Rijeke (uz doplatu).
 
Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

Cijena aranžmana po osobi: 3.990 kn

LAST MINUTE CIJENA:1.999 kn
                                                                                             
CIJENA UKLJUČUJE:
 • prijevoz zrakoplovom prema programu / direktni let Zagreb -Lisabon – Zagreb
 • 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm
 • smještaj u hotelu Holiday Inn Lisbon – Continental 4* u Lisabonu na osnovi 3 noćenja sa doručkom (smještaj u dvokrevetnim sobama, free WiFi, http://www.continentalhotels.eu/site/hotels/view/21.html)
 • sve razglede u pratnji vodiča
 • transfere autobusom zračna luka– hotel u Lisabonu – zračna luka
 • poludnevni transfer autobusom u Lisabonu
 • turističkog pratitelja putovanja tijekom cijelog putovanja
 • zakonsku jamčevinu, osiguranje od odgovornosti, organizaciju i pripremu putovanja
 
Avio prijevoznik Croatia Airlines
OU 700 Zagreb  07:55 Lisabon 10:10
OU 701 Lisabon 17:20 Zagreb  21:30
 
 
OBVEZNE DOPLATE:
 • boravišna pristojba u Lisabonu - 1 Eur po osobi i noćenju – plaćanje na licu mjesta
 • pristojbe zračnih luka i naknada za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.490 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 
DOPLATE (fakultativno, neobavezno):
 • Transfer  Osijek -zračna luka F. Tuđman Zagreb - Osijek 300 kn (potrebno min. 15 putnika)
 • Transfer  Rijeka -zračna luka F. Tuđman Zagreb - Rijeka 200 kn (potrebno min. 15 putnika)
 • Doplata za jednu večeru u hotelu 195 kn, Doplata za večeru uz Fado program 450 kn
 • Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 1.390 kn (na upit)
 • Doplata za cjelodnevni izlet Lisabon- Obidos - Batalha – Nazare – Fatima - Lisabon  – 320 kn  (potrebno je min 15 putnika za realizaciju izleta autobusom)
 • Doplata za cjelodnevni izlet Sintra – Cascais - Cabo da Roca – Estoril – 320 kn  (potrebno je min 15 putnika za realizaciju izleta autobusom)
 • Putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu – 75 kn
 • Osiguranje od otkaza putovanja (povrat 90% ukupnog iznosa u slučaju bolesti putnika ili člana uže obitelji, smrtnog slučaja u užoj obitelji): 2,75% - 3,2% od ukupnog iznosa aranžmana – obvezno plaćanje pri potpisu ugovora i potvrdi rezervacije
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana :
 • Torre de Belem 60 kn,  samostan sv. Jeronima 85 kn, Spomenik otkrićima 40 kn, palača i park Pena 190 kn, Manastir Batalha  60 kn
 

Uvjeti i način plaćanja:

 • prilikom prijave uplaćuje se 30% iznosa aranžmana čime je rezervacija potvrđena, a ostatak najkasnije 21 dan prije polaska na put.

 • Gotovinom

 • Kreditnim i debitnim karticama( do 6 rata beskamatno) : AMEX, DINERS, Erste Maestro plus, Maestro, Visa, i Mastercard Raiffeissen banke, Maestro i Visa Inspire Privredne banke Zagreb

Izračun je rađen na osnovi najmanje 35 osoba. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, turistička agencija PANTURIST zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr
Glavni organizator: Panturist d.d. Osijek.  Za ostale uvjete vrijede  OPĆI UVJETI PUTOVANJA -PDF koji su sastavni dio programa za turističke aranžmane


 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.