Na vrh
 • 26°C Rijeka
 • 25°C Krk
 • 26°C Cres
 • 21°C Opatija
 • 25°C Split

KLAGENFURT -MINIMUNDUS - VILLACH -VELDEN I BLED

KLAGENFURT – MINIMUNDUS -  VILLACH –
VELDEN I BLED

07.04.-08.04.2018.
    


1.dan  KRK/ RIJEKA - KLAGENFURT - MINIMUNDUS
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Krk u 05:00 sati, polazak iz Rijeke sa autobusnog kolodvora Žabica u  06,00 sati. Vožnja kroz Sloveniju prema austrijskoj Koruškoj  uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Klagenfurt, glavni grad Koruške. Klagenfurt ima jedan od najljepših starih gradova u Austriji.
Šetnja do  kazališta, gradske vijećnice, glavnog gradskog trga, fontane Lindwurm, spomenika Mariji Tereziji  i palače Landhaus. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju ili ručak. Za vrijeme šetnje možete otkriti predivna renesansna dvorišta u kojima su se danas smjestili moderni butici, trendovski lokali i autohtone gostionice.  Odlazak do obližnjeg Minimundusa, „svijeta u malom“ gdje ćete vidjeti modele najvažnijih svjetskih građevina i moći proputovati cijeli svijet u samo nekoliko sati: od atenske Akropole, opere u Sidneyu, londonskog Towera do Bijele kuće u Washingtonu, bečke katedrale sv. Stjepana, pariškog Slavoluka pobjede, indijskog Taj Mahala, crkve sv. Petra u Vatikanu, Crkve sv. Marka u Zagrebu, Aja Sofie itd. Preko 156 modela u omjeru 1:25 pružiti će bezbrojne mogućnosti  fotografiranja uz najvažnije građevine, a parkovi i cvjetni nasadi u blizini Vrbskog jezera čine čarobno okruženje ovog parka zanimljivog i djeci i odraslima o čemu govori i brojka o 17 milijuna dosadašnjih posjetilaca!  Mogućnost posjeta novom interaktivnom centru i uživanje u novom restoranu. Putnici koji ne žele posjetiti Minimundus mogu iskoristiti vrijeme u središtu Klagenfurta i dogovoriti mjesto sastanka s pratiteljem radi nastavka putovanja. Smještaj u hotel u okolici Villacha. Noćenje.

2.dan  VILLACH - VRBSKO JEZERO I VELDEN - BLEDSKO JEZERO - RIJEKA
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Villachu, drugom najvećem koruškom gradu  cestom iznad Vrbskog jezera. Šetnja povijesnom jezgrom Villacha: crkva sv. Jakova s najvišim crkvenim tornjem visokim 94 metara – gradska vijećnica – glavni trg – obala Drave.. Preporuča se šetnja preko Gradskog mosta iznad rijeke Drave, Stari most koji se spominje 878.g,i prelaskom na drugu stranu dolazi se do crkve Sv.Nikole sa franjevačkim samostanom i statuom Sv.Franje Asiškog. Ispred crkve se nalazi brončani model grada Villacha iz 1649.g. te brončana skulptura karnevala ( u obliku dvorske lude ).
Vožnja uz jezero Wörthersee (Vrbsko jezero). Na obalama ovog jezera austrijsko plemstvo je podizalo svoje palače i ljetnikovce. Zaustaviti ćemo se u mjestu Velden, aristokratski gradić i elitno ljetovalište kakvo se može vidjeti uz obalu mnogih svjetskih jezera poznato po snimanju popularnih serijala. Glavni simbol mu je Veldenski dvorac-  palača koja je izgrađena u 16. stoljeću koji je danas luksuzni hotel. Šetnja uz jezero  i luksuzne vile bogatih austrijanaca koje čine ovo mjesto čarobnim.
Slobodno vrijeme.  Put se nastavlja kroz tunel Karavanke do bisera slovenskih Alpi , Bledskog jezera. Slobodno vrijeme za šetnju oko jezera, odlazak u Blejski Stari grad ili kušanje poznatih bledskih kremšnita ili blejske grmade.
Povratak prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora.  Dolazak u Rijeku/Krk je predviđen u večernjim satima.


CIJENA PROGRAMA PO OSOBI:  685,00 kn
MINIMUM PUTNIKA POTREBNIH ZA REALIZACIJU PROGRAMA: 40
 
CIJENA UKLJUČUJE:
 • prijevoz  turističkim autobusom prema programu
 • licenciranog turističkog pratitelja
 • usluga po programu
 • jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti
 • smještaj u dvokrevetnim, trokrevetnim ili četverokrevetnim sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3*/4*
 • troškove organizacije putovanja
 
CIJENA NE UKLJUČUJE:
 • ulaznice za kulturno- povijesne spomenike
 • ulaznicu za Minimundus: (Informativna cijena ulaznice: 11,00 € - odrasli, 06,00 € - djeca 6-15 godina)
 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 250,00 kn
Uvjeti i način plaćanja:
GOTOVINOM: prilikom prijave uplaćuje se 30% iznosa aranžmana čime je rezervacija potvrđena, a ostatak najkasnije 21 dan prije polaska na put.
OBROČNO: kreditnim i debitnim karticama: American Express, Diners, Erste Maestro plus, Maestro i Mastercard  Raiffeissen banke, te Maestro i Visa Inspire Privredne banke Zagreb na 6 rata bez kamata i naknada.
Popusti:
Djeca do 2 godine starosti putuju besplatno, djeca 2-12 godina ostvaruju 10 % popusta na pomoćnom ležaju

Sastavni dio ovog programa su „Opći uvjeti za turističke usluge Autotransa“
 
 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.