Na vrh
 • 26°C Rijeka
 • 25°C Krk
 • 26°C Cres
 • 21°C Opatija
 • 25°C Split

ITALIJA I ŠVICARSKA

GARANTIRANI POLAZAK!
ITALIJA & ŠVICARSKA

02.-06.04.2018.
 
0. dan, 02.04.2018.: Polazak ispred Bille, Trpimirova, Osijek 02.04.2018. u 21:00 sat. Ukrcaj putnika u Rijeci. Noćna vožnja uz usputna zaustavljanja do Milana.
1. dan, 03.04.2018. MILANO
Po dolasku odlazak u centar grada. Razgled: Milanske katedrale ili skraćeno Duomo, jedne od najljepših gotičkih katedrala na svijetu. Izgrađena je od bijelog mramora, a njezina čipkasta vanjština ostavlja nezaboravan dojam, Vittorio Emanuele, galerija sa skupim restoranima i trgovinama, slobodno vrijeme. Slijedi razgled milanske Scala sa jako skupim ulaznicama za poznata operna djela. Jedan od simbola Milana je svakako Castello Sforza, utvrda-zamak, koji se počeo graditi 1358. Godine, a završen je deset godina kasnije,vlasništvo  milanske obitelji Sforza, koja uz Medicije, Este ili Scaligerije čine poznate Signorie, jednoj od najpoznatijih talijanskih obitelji. U unutrašnjosti dvorca, pored visokih zidina i kula od cigle nalaze se dva dvorišta i palača sa djelima Bramantea i Leonarda iz njegove značajne milanske faze. Slobodno vrijeme za večeru ili piće. Odlazak u hotel. Noćenje.
2. dan, 04.04.2018. JEZERO COMO - LUGANO
Doručak. Fakultativni poludnevni izlet autobusom do jezera COMO udaljeno svega 50 km od Milana koje se nalazi na samoj granici sa Švicarskom. Na samom jezeru nalaze se neke od najljepših vila poznatih Talijana sa bogatom poviješću. Napuštanje Italije i ulazak u Švicarsku u predivan grad LUGANO, koji se nalazi uz samu granicu. Obilazak renesansne katedrale Svetog Lovre, pogled na nezaboravnu panoramu grada, planinske vrhove i kristalno jezero. Posjet  Trgu  Riforma, gradskoj vijećnici i znamenitoj velikoj šahovskoj ploči. Slobodno vrijeme u  dinamičnoj ulici Nassa, šetnja do Crkve Svete Marije od anđela, poznatoj po freski Kristove Muke, slikara Bernardina Luinija. Fakultativno vožnja žičarom Monte Bre do istoimene planine odakle puca najljepši pogled na grad. Slobodno vrijeme te povratak u Milano. Kasno poslijepodne mogućnost odlaska u  centar Milana. Povratak po želji u hotel. Noćenje.
3. dan,05.04.2018. STRESA
Doručak. Odlazak prema gradiću STRESI, raskošnom turističkom gradiću, stotinu kilometara udaljenom i smještenom na Lago Maggiore, jezeru, koje dijele Italija i Švicarska. Ukrcaj na brodić i  obilazak dvaju čarobnih otočića Isola Madre i Isola Bella, u vlasništvu samozatajne obitelji Borromeo. Nakon samo 15-tak minuta vožnje dolazak do Isola Madre, malog zelenog raja, koji skriva jedan od najljepših botaničkih vrtova u engleskom stilu. Slijedi vožnja do otočića Isola Bella te razgled raskošne palače i veličanstvenog vrta. Tu je slavni tzv. Vrt ljubavi s čijih 40-tak metara visokih terasa cvijeća i skulptura s jednorogom na vrhu, puca pogled na Alpe uokolo Lago Maggiore. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak te kušanje specijaliteta u jednom od restorana. Povratak U Milano, slobodno vrijeme za vlastite aranžmane. Noćenje.
4. dan, 06.04.2018. TRST
Nakon doručka napuštanje hotela. Vožnja prema TRSTU, odlazak u razgled dvorca MIRAMARE, koji je izgrađen 1856 g. I smješten na strmim stijenama tik do mora. Bio je ljubavno gnijezdo cara Maximilijana Habsburškog i belgijske princeze Charlote. Odlazak do dvorca DUINO, koji je podignut 1300. g. na ruševinama rimske utvrde i poznatog parka sa 21000 biljaka. Danas je privatna rezidencija princeze Della Torre e Tasso. Slobodno vrijeme za shopping. Nastavak puta za Osijek. Predviđen dolazak u kasnim večernjim satima.
 
CIJENA ARANŽMANA NA 45 PLAĆENIH MJESTA: 1.520 kn

Cijena za polaske iz Rijeke: 1.170 kn
 
CIJENA UKLJUČUJE:
 • prijevoz turističkim autobusom (klima, WC, CD/DVD, WIFI)
 • stručnog pratitelja grupe
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Milanu
 • razglede prema programu
 • poludnevni izlet u Como i Švicarsku
 • troškove organizacije i rezervacije
 • osiguranje jamčevine i od odgovornosti
 
U CIJENU NIJE UKLJUČENO:
Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja. Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, karte za javni gradski prijevoz)
 • Putno osiguranje: 50 kn
 • Doplata za 1/1 sobu: 380,00 kn
 
DOPLATE (NA LICU MJESTA):
 • Ulaznica u riznicu u Katedrali 2 eura
 • Žičara u Luganu za planinu Monte Bre, povratna karta cca 22 eura, plaćanje na licu mjesta
 • Boravišna pristojba 5 eura plaća se u hotelu na licu mjesta
 • Izlet brodom na Boromjeske otoke cca 17 eura (cijena za 2017. god) po osobi, djeca do 15 god. plaćaju 9,50 eura
 • Ulaznice za palače i vrtove na otocima Isola Bella i Isola Madre -  cca 20,50 eura, djeca do 17 god. plaćaju cca 10 eura
 
Uvjeti i način plaćanja:
GOTOVINOM: prilikom prijave uplaćuje se 30% iznosa aranžmana čime je rezervacija potvrđena, a ostatak najkasnije 21 dan prije polaska na put.
OBROČNO: kreditnim i debitnim karticama: American Express, Diners, Erste Maestro plus, Maestro i Mastercard  Raiffeissen banke, te Maestro i Visa Inspire Privredne banke Zagreb na 6 rata bez kamata i naknada.

OSTALO PREPORUČUJEMO: putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

 
Izračun je rađen na osnovi najmanje 45 osoba. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, turistička agencija PANTURIST zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 7 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr NAPOMENA: Prema Zakonu pružanju usluga u turizmu dužni smo Vam ponuditi paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje u inozemstvu, dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja. Uz ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA putničke agencije PANTURIST d.d
Dodatne informacije
 • Broj dana: 5

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.