Na vrh
  • 14°C Rijeka
  • 17°C Krk
  • 15°C Cres
  • 12°C Opatija
  • 19°C Split

05.-08.10.2019. ISTANBUL

 

ISTANBUL

Garantiran polazak, avionom iz Beograda!

05.-08.10.2019.

1. dan, 05.10.2019.: BEOGRAD – ISTANBUL - Egipatska tržnica začina, Grand Bazaar

Vožnja do beogradske zračne luke Nikola Tesla. Check-in. Let zrakoplovom Turkish Airlinesa TK1082 za Istanbul u 9.15 sati. Po dolasku u Istanbul u 12:00 sati, transfer do hotela i smještaj. Nakon kratkog odmora odlazak u šetnju starim djelom grada (uz korištenje javnog prijevoza po potrebi, doplata na licu mjesta) uz pratnju pratitelja. Predlažemo odlazak na živopisnu Egipatsku tržnicu, „tržnice začina“, gdje možete kupiti razne vrste začina, čajeva i na Grand Bazaar, s 4.000 dućana gdje svatko može naći ponešto za sebe. Poznati su dućani sa srebrom, bakrom, vezom, turskim ćilimim. Nastavak šetnje do jednog od najpoznatijih dijelova Istanbula I centra noćnog života, trga Taksim. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, 06.10.2019.: ISTANBUL - fakultativni izlet: Sultanahmet

Doručak. Fakultativni izlet - razgled povijesne gradske jezgre Sultanahmet u pratnji gradskog vodiča pješice ili javnim prijevozom (izlet s uključenim ulaznicama uz doplatu): Hipodrom, Plava Džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, sa 6 minareta, koju je izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio Aja Sofiju. Aja Sofija, najpoznatija građevina Istanbula koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu. Razgled interijera džamije sa lokalnim vodičem. U nastavku, posjeta jedinstvenom sultanskom kompleksu palača Topkapi, sjedište Otomanskog carstva više od 400 godina, a danas zdanja pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na večeru u tradicionalni restoran s folklornim programom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, 07.10.2019.: ISTANBUL – fakultativni izlet: Azijski dio

Doručak. Slobodan dan za individualne programe. Predlažemo fakultativativni izlet uz doplatu: Azijski dio”. Razgled autobusom azijskog dijela grada s lokalnim vodičem koji uključuje odlazak do vidikovca Čamliča s kojeg se možete diviti veličanstvenoj panorami grada. Šetnja kroz uličice Kadikoya. Predlažemo posjet jednoj od najljepših istanbulskih džamija u starom dijelu džamiju Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 08.10.2019.:: ISTANBUL - fakultativni izlet: palača Dolmabahce, krstarenje Bosporom - BEOGRAD- OSIJEK

Nakon doručka, odjava iz hotela. Predlažemo fakultativni izlet: palača Dolmabahce i krstarenje Bosporom (izlet s uključenim ulaznicama i vožnjom brodom uz doplatu). Vožnja autobusom do Palače Dolmabahce. Posjet veličanstvenoj palači Dolmabahce, posljednjoj rezidenciji turskih sutana iz 19. stoljeća, sagrađenoj u rokoko stilu. Sultan Abdul Aziz dao je sagraditi svoju verziju Versaillesa od zajmova stranih banaka. Nakon razgleda ukrcaj na brod, te plovidba po Bosporu s pogledom na elitne četvrti grada, mostove i palače, koje se protežu u priobalnom pojasu uz morski tjesnac. Vidjet ćemo i utvrdu Rumeli koju je podigao Mehmed II prije osvajanja Istanbula. Ovisno o raspoloživom vremenu slobodno vrijeme u gradu do transfera. Organizirani transfer do Zračne luke u 14:30 h. Let zrakoplovom Turkish Airlinesa TK1083 za Beograd u 18:45 sati. Očekivani dolazak u Beograd u 19:25 sati.

 

Redovna cijena aranžmana po osobi: 2.190 kn

FIRST MINUTE cijena: 1.990 kn

 

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 890 kn

Za ostale uvjete vrijede OPĆI UVJETI USLUGA PUTOVANJA koji su sastavni dio programa za turističke aranžmane. Izračun je rađen na osnovi 20 putnika. Agencija može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana, ali ne kasnije od 7 dana prije početka te će putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od 20.
ORGANIZATOR PUTOVANJA PANTURIST

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.