Na vrh
  • 26°C Rijeka
  • 28°C Krk
  • 23°C Cres
  • 21°C Opatija
  • 30°C Split

LOURDES 160. Obljetnica

 L O U R DE S
160. godina od ukazanja
Termin putovanja:  30.6. – 8.7.2018
         Polazak iz Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke

 
1. dan     SPLIT  –   TRST –  FERRARA
Polazak iz Splita u 5.00 sati sa Sukošanske ulice. Ukrcaj prtljage i kratko upoznavanje sa pratiteljem hodočašća (točno vrijeme polaska i ukrcaja u Šibeniku, Zadru, Rijeci bit će navedeno u završnoj obavijesti). Vožnja udobnim autobusom visoke turističke klase uz usputna zaustavljanja za odmor. Dolaskom u Trst posjet Hramu Monte Grisa ili Santuario Nazionale a Maria Madre e Regina,  rimokatoličkoj  crkvi koja je  izgrađena na inicijativu Antonija Santina  uz dopuštenje  Pape Ivana XXIII da izgradi crkvu hodočasnika posvećenu Svetoj Mariji kao simbolu mira i jedinstva svih ljudi. Nastavak vožnje prema Ferrari.  Smještaj u hotel. Večera  i noćenje.
2. dan      ARENZANO –  GRASSE –  MARSEILLE
Rani doručak. Nastavak putovanja  prema  Francuskoj. Zaustavljanje u Arenzano. Posebnost ovog mjesta u tome je što se ovdje nalazi drugo najvažnije svetište Djeteta Isusa u Europi. Odlazak u  posjet Svetištu malog Isusa, sv. misa. Nastavak putovanja prema Azurnoj obali uz zaustavljanja u Grasse-u gdje nas očekuje obilazak jedne od najpoznatijih parfumerija. Po završetku obilaska i kupovine u trgovini parfumerije  nastavak putovanja prema Marseillesu. Smještaj u hotel. Večera.  Noćenje.
 
3. dan      MARSEILLE  –  LOURDES
Poslije doručka odlazak u  šetnju središtem glavnog grada pokrajine Provanse. Simbol grada je bazilika Notre Dame de la Garde odakle  se pruža najljepši pogled na grad. Nastavak putovanja prema Lourdesu.
Po dolasku smještaj u hodočasničkom centru  Cite Saint Pierre. Večera. Noćenje.

 
4. – 6. dana    LOURDES
Tijekom boravka u Lourdesu smještaj u Cite Saint Pierre organiziran je  na osnovi  punog pansiona, uključeno vino, voda, kava.
Raspored izleta i obilazak biti će pravovremeno najavljen od strane pratitelja hodočašća. 
Obilazak najpoznatijeg francuskog marijanskog svetišta, smještenom u podnožju veličanstvenih padina Pirineja: Bazilika krunice - Gornja bazilika - Podzemna bazilika Pija X. Spilja ukazanja - Križni put. Posebno je zadivljujuća večernja procesija s tisućama upaljenih svijeća i brojnim hodočasnicima. Križni put na brdu Kalvarija. Obilazak mjesta vezanih uz život Sv. Bernardice: župna crkva Srca Isusova, mjesto krštenja  Sv. Bernardica,  hospicija i oratorija, mjesto prve pričesti Bernardice, vrata Sv. Mihaela, arkada i špilje, mjesto ukazanja. Poslijepodne, mogućnost kupanja u lurdskoj vodi uz koju su vezana mnoga čudesna ozdravljenja i rast vjere milijuna ljudi. Izlet u Bartres, slikovito selo među zelenim brežuljcima,gdje je Bernardica provela period djetinjstva. Posjet kući obitelji Laguës i sobi u kojoj je živjela Bernardica, župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja, iz 14. stoljeća pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vrijeme u Lourdes-u za osobne programe, kupovinu suvenira i šetnju.
 
7. dan     LOURDES  NEVERS 
Doručak. U dogovoreno vrijeme polazak prema Neversu, gradu smještenom  na obali rijeke Loire. Od znamenitosti vrijedna spomena je rimokatolička katedrala Saint-Cyr-et-Sainte-Julitte de Nevers, posjet samostanu u kojem je izloženo tijelo sv. Bernardice kojoj se Blažena Djevica Marija ukazala u Lurdu. Slobodno vrijeme za obilazak središta grada. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje .
 
8. dan     PARAY LE MONIAL – LAGO DI GARDA
Doručak.  Dolaskom u Paray-le-Monial mjesto kamo cijele godine, a naročito ljeti, na tisuće hodočasnika dolazi častiti i moliti Presveto Srce Isusovo. Posjetiti ćemo  bazilika Presvetog Srca Isusova izgrađena u 12. stoljeću  i grob vidjelice sv. Marije Margarete Alacoque kojoj se Isus objavljivao u malenoj kapeli, koja se danas zove Kapelom Posjeta, i tražio od nje da na poseban način štuje njegovo Srce „koje je toliko ljubilo ljude“. Nastavak puta prema Lago di Gardi. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
9. dan      PADOVA – SPLIT
Doručak. Polazak prema Padovi. Posjet Bazilici Sv. Antuna Padovanskog u kojoj se nalaze njegove relikvije i  njegov grob. Nastavak putovanja prema Splitu. Planirani dolazak u kasnim večernjim satima.
 
CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI :  3.590,00   kn
Cijena za polaske iz Rijeke: 3.490,00 kn

Minimalan broj putnika 45
 
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom  visoke turističke klase, duhovnog pratitelja putovanja, smještaj u hotelima 3* na osnovi polupansiona u dvokrevetnim sobama u okolici Ferrara, Marseille, Nevers, Lago di Garda, posjete gradova prema programu putovanja,  ulaznica i prezentacija proizvodnje parfema u Grasseu, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman, pripremu i organizaciju putovanja.
Tijekom boravka u svetištu predviđeni su posjeti i obilasci; KRIPTE ,BASILIQUE  DE L'IMMACULEE  BASILIQUE DU ROSAIRE,BASILIQUE ST.PIE X, GROTTE, MAISON PATERNELLE,LE CACHOT, BATRES, KRIŽNI PUT 1500 m, te sudjelovanje u dnevnim pobožnostima i  večernjoj procesiji u svetištu.
 
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: smještaj u Lourdesu koji se plaća na licu mjesta i na dobrovoljnoj je osnovi, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.
Dodatne usluge uz nadoplatu:
 
  • BORAVAK U LURDESU je organiziran u hodočasničkom centru  Cite Saint Pierre na osnovi  punog pansiona, uključeno vino, voda, kava. Troškovi smještaja i usluga u Lourdes su na dobrovoljnoj osnovi. Predlažemo prilog od najmanje 100 € za 4 puna pansiona  kojega ćete priložiti hodočasničkom centru  Cite Saint Pierre u Lourdes-u.
  • JEDNOKREVETNA SOBA 950 kn
Doplata za smještaj u hotelima u okolici Ferrara, Marseille, Nevers, Lago di Garda    

Uvjeti i način plaćanja:
GOTOVINOM: prilikom prijave uplaćuje se 30% iznosa aranžmana čime je rezervacija potvrđena, a ostatak najkasnije 21 dan prije polaska na put.
OBROČNO: kreditnim i debitnim karticama: American Express, Diners, Erste Maestro plus, Maestro i Mastercard  Raiffeissen banke, te Maestro i Visa Inspire Privredne banke Zagreb na 6 rata bez kamata i naknada.
 
Dodatne informacije
  • Broj dana: 4

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.