Na vrh
  • 21°C Rijeka
  • 18°C Krk
  • 18°C Cres
  • 14°C Opatija
  • 22°C Split

Grčka

 8 dana/ 7 noćenja
 Autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke
 15.6.2017.
 

1. DAN: ZAGREB/RIJEKA-ANCONA-IGOUMENITSA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u ranim jutarnjim satima (točno vrijeme polaska bit će poslano nekoliko dana prije u završnoj obavijesti kao i točno vrijeme polaska iz Karlovca i/ili Rijeke - polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana!). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Ancone uz usputna zaustavljanja. Ako vrijeme iskrcavanja bude dopustilo šetnja središtem grada po dolasku u Anconu. U suprotnom ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Isplovljavanje broda u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćna plovidba.


2. DAN: BROD - IGOUMENITSA - KALAMBAKA
Doručak na brodu (grupni meni). Nakon pristajanja u grčkoj luci Igoumenitsi ukrcaj u autobus i vožnja do Kalambake preko planinskog prijelaza Katara kroz upečatljivi krajolik gorja Pindus. Smještaj u hotel na području Meteora/Kalambaka. Večera. Noćenje.


3. DAN: KALAMBAKA - METEORA - DELFI
Doručak. Nakon doručka razgled jednog od samostana u predjelu Meteora (UNESCO svjetska baština), čiji su neobični čunjasti brežuljci stoljećima služili kao sklonište od neprijatelja i mjesto za meditaciju u samostanima. Građeni od 9. stoljeća na visokim i nedohvatljivim vrhovima danas svojom slikovitošću plijene znatiželju posjetitelja, a poslužili su i kao atraktivne filmske kulise (James Bond). Preko Trikale, Karditske i Lamije vožnja se nastavlja do Delfa, jednog od najznačajnijih starogrčkih svetišta i proročišta. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.


4. DAN: DELFI - ATENA
Doručak. Odlazak u razgled Apolonovog svetišta i proročišta smještenog na obroncima Paranassosa iznad Korintskog zaljeva. Bogati hramovi, riznice, kazalište i stadion krasili su to panhelensko svetište, gdje su se svake četvrte godine odigravale panhelenske Pitijske igre. Nastavak putovanja prema Svetom Luki (Hosios Lukas – UNESCO baština) na obroncima brda Helikona, poznatom samostanu iz srednjobizantskog razdoblja s crkvom i kapelicama bogato ukrašenih mozaicima i ikonama. Preko Levadije i Tebe dolazak u grčku prijestolnicu Atenu, centar antičkog svijeta i kulture. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.


5. DAN: ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice uz pratnju službenog vodiča: trgovi Sintagma i Omonia - parlament - olimpijski stadion Kalimarmaro - Akropola - Agora - Hadrijanova vrata. Slobodno poslijepodne za kupovinu suvenira, šetnju, živopisnom četvrti Plaka, posjete muzejima (Nacionalni muzej i Muzej akropole s izuzetno vrijednim izlošcima iz antičkog doba). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.


6. DAN: ATENA - PELOPONEZ (MIKENA-EPIDAUR-NAUPLION/TOLON)
Doručak. Nastavak putovanja po Grčkoj, put prema Argolidi na Peloponezu. Preko Korintskog kanala vozimo se kroz maslinike i vinograde do starogrčke Mikene okružene ciklopskim zidinama i do Epidaura, poznatog po izvanredno akustičnom antičkom kazalištu. Epidaur je imao svetište posvećeno Apolonovom sinu Asklepionu, bogu medicine, u čije su svetište stizali bolesnici po izlječenje. Vožnja do hotela na području idiličnog Argolidskog zaljeva. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.


7. DAN: NAUPLION/TOLON - OLYMPIA - PATRAS
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja brežuljkastim krajolikom Peloponeza prema Elidi (Elis) na sjeverozapadu, do arheološkog nalazišta Olimpije, mjestu starogrčkih olimpijskih igara. Razgled veličanstvenih hramova, stadiona i svetišta, te nastavak vožnje prema luci Patras. Ukrcaj na trajekt. Smještaj u kabine. Noćna plovidba.


8. DAN: ANCONA – RIJEKA/ZAGREB
Doručak na brodu (grupni meni). Cjelodnevna plovidba Jadranskim morem uz opuštanje na brodu i korištenje brodskih sadržaja. U poslijepodnevnim satima iskrcaj u luci Ancone. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u Rijeku/Karlovac/Zagreb u noćnim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: FM 5.690 kn/5.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 2.740 kn
Doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu po osobi: 290 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
SOBA/KABINA S POMOĆNIM KREVETOM NA UPIT!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, prijevoz brodom Ancona-Igoumenitsa i Patras-Ancona, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na brodovima; 5 noćenja u Grčkoj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona (doručak i večera) : 1 noćenje u Kalambaki, 1 noćenje na području Delfa, 2 noćenja na području Atene i 1 noćenje na području Naupliona/Tolona, sve razglede i izlete prema programu, službenog vodiča tijekom cijele ture za sve lokalitete koji se posjećuju, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, putno zdravstveno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

NAPOMENA: prilikom prijave putnici su dužni dati podatke o datumu rođenja i državljanstvu (podaci potrebni za brodske liste putnika). Preporučujemo ponijeti manji kofer/torbu za noćenje na brodovima, dok velika prtljaga ostaje u prtljažniku autobusa koji također plovi na brodu. Brodske kompanije rezerviraju pravo za moguću promjenu satnica i ruta brodova.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgledavanja, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
Polazak iz Karlovca moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke!

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti turističke agencije Atlas​

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.