Na vrh
  • 21°C Rijeka
  • 18°C Krk
  • 18°C Cres
  • 14°C Opatija
  • 22°C Split

GASTRO ITALIJA Modena –Parma -Bologna

GASTRO ITALIJA

Modena –Parma -Bologna

29.04-01.05.2018.

1. dan    RIJEKA– MODENA
Polazak iz Rijeke u 06:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju  uz usputna zaustavljanja. Po dolasku u Modenu, koja se nalazi u talijanskoj regiji Emilia Romagna, slijedi razgled grada: Katedrala, palača Ducale, Piazza Grande, palača Comunale. Slobodno poslijepodne za vlastito upoznavanje grada. Modena ima bogatu gastro ponudu koja uključuje jela od mesa, a smatra se i kolijevkom tortellina. Zaputite se u jednu od lokalnih trattoria i isprobajte „Zampone“ ili „Cothecino Modena“, svinjsku kobasicu koja se jede uz prilog od krumpira i graha. Okupljanje grupe i odlazak do hotela u okolici Modene. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan     MODENA – PARMA – REGGIO EMILIA -MODENA
Doručak. Odlazak u Parmu, grad podijeljen oko tri gradska trga. Piazza Garibaldi ističe se guvernerovom palačom, Piazza Duomo katedralom i krstionicom dok se Piazza della Pilotta ponosi istoimenom palačom vojvode. Parma je poznata po čuvenom pršutu i istoimenom siru, a manje je poznato da se u lokalnim restoranima priprema odličan goveđi gulaš. U poslijepodnevnim satima odlazak do Reggio Emilie, grad koji je u gastronomskom smislu, poznat po raznim pekarskim proizvodima i tradicionalnom acceto balsamicu. Razgled grada: Sala del Tricolore, Piazza Prampolini, Piazza San Prospero, Piazza Fontanesi, Teatro Valli. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan     MODENA – BOLOGNA -RIJEKA
Doručak. Nakon doručka, odjava se iz hotela i odlazak prema Bologni. Dovoljno je samo prošetati ulicama Bologne da bi sva vaša čula doživjela ono što ovaj grad nudi i što obilježava njegovu gastronomsku ponudu: Mortadela, umak Bolognese, lasagne i tagliatelle… Razgled grada: PIAZZA MAGGIORE, NEPTUNOVA FONTANA, PALAZZO COMUNALE, SVEUČILIŠTE, KATEDRALA SV. PETRONIJA, TORNJEVI GARISE. Slobodno vrijeme za ručak i upoznavanje grada. Polazak prema Rijeci u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Rijeku u kasnim večernjim satima.
 
Cijena:  1.050,00 kn
(minimalno 40 putnika)
 
CIJENA UKLJUČUJE:
  • prijevoz autobusom prema programu
  • stručnog pratitelja putovanja
  • smještaj na bazi 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u okolici Modene
  • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
  • jamčevinu i organizaciju putovanja
 
Uvjeti i način plaćanja:
GOTOVINOM: prilikom prijave uplaćuje se 30% iznosa aranžmana čime je rezervacija potvrđena, a ostatak najkasnije 21 dan prije polaska na put.
OBROČNO: kreditnim i debitnim karticama: American Express, Diners, Erste Maestro plus, Maestro i Matercard Zagrebačke i Raiffeissen banke, te Maestro i Visa Inspire Privredne banke Zagreb na 6 rata bez kamata i naknada
.

OSTALO PREPORUČUJEMO: putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 
Sastavni dio ovog programa su “Opći uvjeti za turističke usluge” Autotransa

 
 
 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.