Na vrh
  • 12°C Rijeka
  • 13°C Krk
  • 14°C Cres
  • 6°C Opatija
  • 15°C Split

DOLINA RAJNE

  DOLINA RAJNE

22.06.-25-06.2018.

1.dan  RIJEKA– FRANKFURT
Polazak autobusa iz Rijeka s autobusnog kolodvora u 05.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Nastavak puta kroz Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled bankarskog i poslovnog središta Njemačke: trg Römer s gradskom vijećnicom – obala Majne – crkva Kaiserdom – crkva sv. Pavla – pješačka i trgovačka četvrt Zeil. Nakon slobodnog vremena u gradskom središtu smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

2. dan  FRANKFURT – WIESBADEN – RÜDESHEIM – PLOVIDBA RAJNOM -KOBLENZ
Doručak. Dolina Rajne počinje kod Wiesbadena, glavnog grada savezne države Hessen koji se nalazi na izvorima tople ljekovite vode. Grad je upravo zato bio otmjeno lječilište europske aristokracije. Razgled gradskog središte koje obiluje parkovima i otmjenim palačama: Kurhaus s Casinom – gradsko kazalište – otmjene vile. Slobodno vrijeme u ugodnoj pješačkoj gradskoj jezgri. Posjet slikovitom poznatom rajnskom turističkom gradiću Rüdesheimu. Rüdesheimu je grad koji se nalazi u srednjem toku rijeke Rajne i taj dio je uvršten u UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine jer je regija poznata po dobrim vinima, vrlo je bogata i kulturnim spomenicima. Ukrcaj na brod u Rüdesheimu u poslijepodnevnim satima. Slijedi četverosatna plovidba Rajnom između Rüdesheima i Koblenza jedna je od najpoznatijih i najljepših panoramskih plovidbi europskim rijekama (doplata za vožnju brodom na licu mjesta). Slikovita plovidba uz ljupke gradiće, brežuljke s vinogradima, brojne romantične dvorce i ispod slavne stijene Loreley, simbola njemačkog romantizma koju su opjevali pjesnici. Iskrcaj s broda u Koblenzu. Smještaj u hotel u okolici Koblenza. Noćenje.

3. dan  ST. GOAR I BOPPARD – KOBLENZ
Doručak. Panoramska vožnja autobusom uz obalu Rajne ispod dvorca Stolzenfells do romantičnih gradića Sankt Goar i Boppard. U Sankt Goaru prošetati ćemo povijesnim središtem smještenim ispod ruševina dvorca Rheinfells uz romaničku crkvu i ljupke uličice gradskog središta uz rijeku. Posjet Boppardu, jednom od najljepših povijesnih gradova doline Rajne: crkva sv. Severusa – ostaci rimskih zidina i utvrda – uličice stare povijesne jezgre uz brojne vinske podrume i privlačne suvenirnice. Nakon slobodnog vremena u Boppardu, razgled Koblenza, grada na utoku Moselle i Rajne. Slobodno vrijeme za kupovinu u pješačkoj zoni Koblenza, šetnju promenadom uz Rajnu, posjet nekoj od tipičnih gostionica. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan  MAINZ - RIJEKA
Doručak. Posjet Mainzu, jednom od najvažnijih povijesnih gradova Njemačke na Rajni: katedrala (izvana)  – gradski trg – renesansna fontana – kuće s drvenim gredama. Mainz je jedna od najstarijih njemačkih biskupija. Guthenberg, izumitelj štamparskog stroja rodio se u ovom gradu. Nakon vremena za kavu na glavnom gradskom trgu krećemo prema Hrvatskoj. Vožnja prema Frankfurtu, Nürnbergu i Passau uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Rijeku u kasnim satima.
 
Cijena po osobi u 1/2 sobi : 1.990 kn (min. 40 osoba)
 
CIJENA UKLJUČUJE:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu
• smještaj u  hotele 3* u okolici Frankfurta i Koblenza na osnovi 3 noćenja sa doručkom
• razgledavanja prema programu
• pratitelja tijekom putovanja
• osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
jamčevinu i organizaciju putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• panoramsku vožnju brodom po Rajni : cca. 14 € (informativna cijena, doplata na licu mjesta, mogućnost vožnje ovisna je o stanju plovidbe na Rajni)
• troškove osobne prirode
• putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza
 
Uvjeti i način plaćanja:
GOTOVINOM: prilikom prijave uplaćuje se 30% iznosa aranžmana čime je rezervacija potvrđena, a ostatak najkasnije 21 dan prije polaska na put.
OBROČNO: kreditnim i debitnim karticama: American Express, Diners, Erste Maestro plus, Maestro i Mastercard  Raiffeissen banke, te Maestro i Visa Inspire Privredne banke Zagreb na 6 rata bez kamata i naknada.
 
Sastavni dio ovog programa su „Opći uvjeti za turističke usluge Autotransa“
 
 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.