Na vrh
 • 16°C Rijeka
 • 17°C Krk
 • 16°C Cres
 • 13°C Opatija
 • 19°C Split

6.-12.10. BALKANSKA TURA - Crna Gora, Albanija, Makedonija, Grčka


6.-12.10. CRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, GRČKA


 


 
Gledan očima zapadne Europe, balkanski poluotok je uvijek bio skriven u izmaglici povijesnih zbivanja koja su često bila teško shvatljiva. No Balkan ima i svoje skriveno lice kojem je teško odoljeti: od gostoljubivosti stanovnika i vrhunske tradicionalne kuhinje do čarobnih prirodnih ljepota poput Ohridskog jezera.
 
1. dan   RIJEKA-BUDVA                                                                                                  .
Polazak s autobusnog kolodvora Žabica u 5,00 sati. Ugodna vožnja uz kraća zaustavljanja do Kotora, jednog od bisera obale Jadranskoga mora. Pauza za kavu i šetnja tim lijepim gradom. Nastavak vožnje do Budve. Smještaj u hotel. Večera i noćenje. 
2. dan   BUDVA-TIRANA-DRAČ                                                                                      
Nakon doručka odlazak u pravcu Albanije. Sastanak s lokalnim vodičem koji će nas upoznati sa povješću ove pomalo egzotične zemlje, koja je desetljećima bila izolirana, ne održavajući odnose s drugim zemljama. Razgled Tirane, najpoznatiji dio Skenderbegov trg sa svojim građevinama: Nacionalna galerija i džamija.  Nakon razgleda odlazak u obližnji Drač i smještaj u hotel. Večera i noćenje.
3. dan  DRAČ-OHRID                                                                                                                                                                
Nakon doručka razgled Drača. U rimsko doba Drač je bio polazišna točka Via Egnatie, ceste koja je povezivala tadašnji Konstatinopol sa Jadranskim morem, dok je danas najveća albanska luka. Polazak u pravcu Ohridskog jezera. Nakon ulaska u Republiku Makedoniju kraće zaustavljanje u Strugi, gradu pjesnika i mostova. Struga je jedinstvena zato što se u njezinom centru Ohridsko jezero pretvara u rijeku Drim. Nakon Struge, odlazak u Ohrid gdje je predviđen dolazak u popodnevnim satima. Smještaj u hotel u okolici grada. Večera i noćenje.
4. dan   OHRID                                                                                                              
Doručak. Odlazak uz pratnju lokalnog vodiča do Sv. Nauma, manastira koji se smjestio na izvorima Ohridskog jezera, a zatim povratak u Ohrid gdje ćete se upoznati s povješću ovoga grada koji je nekada imao 365 crkvi, dok je danas ostalo nešto više od pedeset. Ohrid je bio glavni grad srednjovjekovnog makedonskog kraljevstva o čemu svjedoči Samuilova tvrđava koja se smjestila na brdu iznad grada. Slobodno popodne, večera i noćenje.
5. dan   OHRID-BITOLA-KALAMBAKA                                                                           
Nakon doručka odlazak u pravcu Bitole, drugog po veličini makedonskog grada. Krajem 19. stoljeća Bitola je bila pod turskom vlašću, no tada je bila centar trgovine na Balkanu o čemu svjedoči 12 konzulata europskih država koji su u to vrijeme bili otvoreni u Bitoli. Pauza za ručak te slijedi vožnja prema Grčkoj, do Kalambake, grada koji se smjestio u grčkoj pokrajini Tesaliji. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.
6. dan    KALAMBAKA-IGOUMENITSA                                                                              
Doručak. Razgled Meteora, fascinantnih stijena na čijim su se vrhovima smjestili manastiri koji datiraju iz 14.stoljeća. Razgled  jednog do dva manastira, te nakon toga pauza za ručak u obližnjem restoranu. Nastavak putovanja cestom prema luci Igoumenitsa uz usputno zaustavljanje u Metsovonu, mondenom grčkom skijalištu. Dolazak u Igoumenitsu i slobodno vrijeme do polaska broda. Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Cjelonoćna plovidba.
7. dan    ANCONA-RIJEKA                                                                           
Plovidba Jadranskim morem uz korištenje brodskih sadržaja (restorani, trgovine, casino…).
Dolazak u Anconu u poslijepodnevnim satima. Vožnja autocestom uz kraća
zaustavljanja prema Hrvatskoj. Dolazak u Rijeku u kasnim večernjim satima.
 
Cijena: 3.250,00 kn po osobi u 1/2 sobi (min. 35 putnika)
 
 
 
 Napomena: moguć polazak iz Zagreba, minimum putnika 10 uz nadoplatu po osobi od 350 kn.
 
 
CIJENA UKLJUČUJE:
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • voditelj putovanja
 • smještaj na bazi polupansiona u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*/4*
 • smještaj u unutarnjim dvokrevetnim kabinama na brodu
 • lokalne vodiče u Tirani, Draču i Ohridu
 • jamčevinu i organizaciju putovanja
 
NADOPLATA:
·         Jednokrevetna soba i kabina……………………………………1.300,00 kn
 

 
Uvjeti i način plaćanja:
Gotovinom – do polaska
Obročno: kreditnim karticama: American Express, Diners, Erste Maestro plus, Maestro i Matercard Zagrebačke i Raiffeissen banke, te Maestro i Visa Inspire Privredne banke Zagreb.
 
OSIGURANJE:

Moguće je doplatiti za: zdravstveno osiguranje u inozemstvu s pokrićem troškova liječenja, otkaza osiguranja u slučaju bolesti te osiguranje prtljage ( paket osiguranja)., prema općim uvjetima osiguravajuće kuće.

 

NAJMANJI BROJ OSOBA POTREBAN ZA REALIZACIJU IZLETA : 35
Agencija  može otkazati  izlet i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 20 dana  prije početka realizacije aranžmana, te će u tom slučaju  putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za izlet, ako je broj osoba koje su uplatile izlet manji od 35.

 
SASTAVNI DIO PROGRAMA SU OPĆI UVJETI ZA TURISTIČKE USLUGE AUTOTRANSA D.D.

 
Dodatne informacije
 • Broj dana: 26

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.