Na vrh
  • 14°C Rijeka
  • 17°C Krk
  • 15°C Cres
  • 12°C Opatija
  • 19°C Split

6. 3.-8. 3. 2020.DAN ŽENA U ITALIJI 

6. 3.- 8. 3.DAN ŽENA U ITALIJI 

BOLOGNA – RIMINI – SAN MARINO – CHIOGGIA i shopping u outlet centru MCARTHURGLEN NOVENTA DI PIAVE 

Razgledavanje, druženje, zabava i shopping! 

Polupansion u cijeni aranžmana 

 

 

 

Program putovanja: 

 

1. dan Krk/Rijeka – BOLOGNA – RIMINI  06.03.2020. 

Polazak iz Krka u 5:00 sati s autobusnog kolodvora, a iz Rijeke (Žabica) u 06:00 sati (moguć ukrcaj na Vratima Jadrana). Ugodna vožnja prema Italiji uz kraća zaustavljanja tijekom puta. Bologna je poznata kao najstariji sveučilišni grad, a nalazi se u talijanskoj regiji Emilia Romagni. Bologna je  također poznata  po njegovanju tradicije u gastronomiji i brojnim malim obrtima i dućanima sa kvalitetnom talijanskom hranom, a nedavno otvoreni svjetski tematski park hrane u Bologni “FICO-Eataly World” to i potvrđuje. Upoznavanje grada s voditeljem putovanja: PIAZZA MAGGIORE, NEPTUNOVA FONTANA, PALAZZO COMUNALE, SVEUČILIŠTE, KATEDRALA SV. PETRONIJA, TORNJEVI GARISE… Slobodno vrijeme za talijanski cappucino ili ručak u nekom od restorana gdje možete vidjeti kako žene ručno mijese tagliatelle, uživanje u prekrasnoj arhitekturi,  arkadama, starim kućama s drvenim krovovima… 

Nastavak putovanja do Riminija. Odlazak prema hotelu i smještaj. Večera uz muziku u živo jer danas slavimo naš dan. Mogućnost nastavka zabave u diskoteci Carnaby ili u nekom drugom lokalu. Noćenje. 

2. dan RIMINI – SAN MARINO – RIMINI  07.03.2020. 

Doručak. Razgled Riminija, rodnog mjesta poznatog režisera Federica Fellinija: hram Malatesta, poznatiji kao Il Duomo koji je sagrađen u 14. stoljeću i u kojem se nalaze freske slavnog talijanskog gotičkog slikara Giotta – Augustov slavoluk, najstariji preživjeli rimski slavoluk na svijetu podignut 27. godine p.n.e. – Tiberijev most preko rijeke Marechije s pet polukružnih lukova, građen od istarskog kamena. Slobodno vrijeme. Preostali dio dana iskoristit ćemo za odlazak u San Marino državu brojnih ljepota, ujedno i treću najmanju državu u Europi. San Marino zauzima oko 62 km2, treća je najmanja država u Europi, nakon Vatikana i Monaka. Prema legendi stoji da ju je osnovao klesar Marin s otoka Raba 301. godine, koji je sa svojim prijateljem Leom krenuo za Rimini. Zbog progona kršćana koji je potom uslijedio, sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gdje je izgradio kapelicu koja danas čini jezgru grada San Marina. Središte grada San Marino štite tri tornja na vrhovima Monte Titana: Guaita, Cesta i Montale. Razgled grada: Bazilika Sv. Marina koja, uz Crkvu sv. Petra, predstavlja i najvažniju crkvu u gradu, Gradske vijećnice, zidine grada s tornjevima, Palazzo Publico, trg Garibaldi … Slobodno vrijeme za kavu, ručak ili uživanje u kupovini u tax free zoni. Ovo je pravi shopping raj za žene… Slijedi vožnja prema Rimini-u. Povratak u hotel i večera. Noćenje. 

3. dan RIMINI – CHIOGGIA – RIJEKA/ KRK  08.03.2020. 

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Chioggi. Dolazak u slikovitu Chioggiu koju nazivaju Venecijom u malom.  Šetnja glavnom ulicom Corso del Popolo, gdje ćemo moći vidjeti i najznačajnije znamenitosti ovog gradića: katedrala Santa Maria Assunta koju je radio Badassarre Longhena s romaničkim zvonikom, Tempietto di San Martino, bazilika San Giacomo, crkva San Andrea s tornjem na kome se nalazi najstariji satni mehanizam na svijetu. Moći ćete vidjeti vrlo zanimljivu i šaroliku ribarnicu.Nezaboravan je Kanal Vena, najvažniji gradski kanal, gdje maloprodaja ribe traje od davnina.  Na kraju razgleda preporučamo posjet dominikanskom samostanu San Domenico gdje ćete moći vidjeti djela Carpaccia (S. Paolo, posljednje djelo iz 1520. godine) i djelo Jacopa Tintoretta te najstariji drveni križ s Kristom. Slobodno vrijeme za vlastito uživanje u slikovitom gradu prepunom kanala i mostova. Preporučamo riblji ručak u jednom od restorana. Slijedi nastavak vožnje prema Noventa di Piave Designer Outletu. U njemu vas očekuje više od 130 luksuznih brendiranih trgovina sa artiklima sniženim čak do 70%, koji će sada biti još dodatno sniženi. Prada, Gucci, Armani, Furla, Burberry samo su neki od brendova koje ovdje možete pronaći. Pripremili smo samo za vas kartice sa dodatnim popustom od 10 % na neke od trgovina unutar Outlet centra. 

Polazak prema Rijeci i Krku u dogovoreno vrijeme. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima. 

 

Cijena aranžmana po osobi:  

Polazak iz Krka: 955,00 kn 

Polazak iz Rijeke: 935,00 kn 

 

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 

U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija ima zadržava pravo izmjene cijene ili otkaza putovanja. 

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 

Državljanima RH za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica  ili putovnica. 

 

Cijena uključuje: 

•prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja 

•2 noćenja s uslugom polupansiona (doručak i večera) u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na Rimini rivijeri 

•        Muzika uživo za Dan žena uz večeru 

•razglede prema programu 

•voditelja putovanja 

•jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje 

•Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza 

Cijena ne uključuje: 

•doplata za jednokrevetnu sobu 250 kn  

•       ulaznice za kulturno – povijesne spomenike;  

•sve što nije navedeno kao uključeno (dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode i slično) 

 

NAPOMENA: 

•       trokrevetne sobe – na upit! Nema popusta na 3.ležaju u sobi 

    SASTAVNI DIO PROGRAMA SU OPĆI UVJETI ZA TURISTIČKE USLUGE AUTOTRANSA DD

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.