Na vrh
  • 14°C Rijeka
  • 17°C Krk
  • 15°C Cres
  • 12°C Opatija
  • 19°C Split

28. 4.- 3. 5. 2020.SICILIJA

28. 4.- 3. 5. 2020.SICILIJA

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan KRK - RIJEKA – CIVITAVECCHIA/NAPOLI

Polazak autobusom iz Krkai Rijeke oko ponoći uz mogućnost ukrcaja putnika na Vratima Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja radi odmora do Civitavecchie/Napoli-a. Ukrcaj u četverokrevetne unutarnje kabine. Noćenje na brodu.

2. dan PALERMO – MONREALE – AGRIGENTO – CATANIA/TAORMINA

Iskrcaj s broda u jutarnjim satima. Pogled na Palermo je prekrasan u trenu kada brod pristaje, pa budite spremni s vašim kamerama i fotoaparatima. Krećemo autobusom prema Monrealu. Po dolasku slijedi razgled gradića i slobodno vrijeme za talijanski capuccino na trgu. Odlazak prema Agrigentu. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu s lokalnim vodičem: Dolina hramova, Jupiterov, Junonin, Herkulov, Hram Sioskura. Ako možda niste ljubitelj hramova sigurno ovo mjesto nije promašaj za vas, jer trenutak kada pogledate u daljinu s hrama je toliko veličanstven da možete osjetiti moć koju su imali tadašnji imperatori. Pauza za ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo prema Cataniji/Taormini. Odlazak u hotel 3*/4*. Smještaj. Noćenje.

3. dan CATANIA/TAORMINA – SIRACUSA

Doručak. Slijedi odlazak u razgled Catanie: Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv.Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo dele scienze, amfiteatar, kazalište.Krećemo autobusom prema Siracusi, koja je bila najznačajniji grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Obilazak arheološkog parka s brojnim znamenitostima, te središta grada koji je smješten na otoku Ortigia u pratnji lokalnog vodiča. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Arteuzijina fontana – Gradska vijećnica i ostaci Apolonovog – za koji se vjeruje da je najstariji grčki hram na Siciliji. Predivna je Siracusa, toliko da ćete se odmah prisjetiti scena iz filma “Malena” ili naše reklame za Mortadelu. Povratak u hotel, mogućnost odlaska na sicilijansku večeru sa muzikom na agroturističkom gospodarstvu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan CATANIA/ TAORMINA – ETNA - PALERMO

Doručak. Vožnja autobusom do slikovite TAORMINE, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Šetnja Taorminom. Uzmite si vremena za grad u kojem ćete poželjeti ostati.

Datum polaska
20.06.-24.06.2019.

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.