Na vrh
  • 9°C Rijeka
  • 8°C Krk
  • 8°C Cres
  • 7°C Opatija
  • 9°C Split

SPORT I DALMACIJA - SPOJI ZADOVOLJSTVA

SPORT I DALMACIJA - SPOJI ZADOVOLJSTVA
Za sportaše!
 
SPORT I DALMACIJA - SPOJI ZAD0VOLJSTVA
SPORT & DALMATIA – JOIN THE PLEASURES
 
 
 Dalmaciju karakterizira blaga klima s pretežno vlažnim zimama i suhim, vrućim i sunčanim ljetima. Planine Kozjak, Mosor I Biokovo štite rivijeru od utjecaja kontinentalne klime iz sjevernih dijelova hrvatske. Ovdje je posebno plavetnilo neba, koje je najčistije u Europi, sa najviše sunčanih dana godišnje.
 
 
1.dan – Dolazak u Split
Dolazak grupe i smještaj u hotelu 3 ili 4 **** u Splitu. U popodnevnim satima obilazak Splita i lagani trening u park šumi Marjan, privikavanje na blagu mediteransku klimu idealnu za pripreme sportskih ekipa. Šetnja Marjanom ili trčanje po Marjanu je jedna od omiljenih zabava stanovnika Splita. Večera u hotelu.
 
2.dan – Dan za trening i utakmicu
Nakon doručka odlazak na jutarnji trening u Sportski centar Dugopolje.  Kompletan objekt prostire se na 15.000 četvornih metara, ima 12.000 kvadrata zatvorenih korisnih površina, 2200 kvadrata natkrivenih terasa, 5100 natkrivenih mjesta za sjedenje. Stadion je izgrađen 2009. godine za potrebe drugoligaškog Nogometnog kluba Dugopolje ali i kao temelj za razvoj sporta i rekreacije na području općine. Stadion kapaciteta 5200 sjedećih mjesta izgrađen je u skladu sa svim propisima HNS-a i UEFA-e. U sklopu sportskog centra izgrađeno je i pomoćno igralište s ugrađenom rasvjetom i podlogom od umjetne trave. Nakon jutarnjeg treninga povratak u hotel na ručak. U ranim poslijepodnevnim satima trening utakmica sa lokalnim nogometnim klubom iz Splita. Večera u hotelu.
 
3.dan – Pješačka tura u Trilju 
Nakon doručka polazak iz Splita u pravcu Trilja. Trekking tura - Pješačka tura Triljska zelena brda ide 10 km dugačkom stazom zelenim brežuljcima iznad Trilja, stazom zelenih proplanaka i vinograda čiju svježinu upotpunjuju brojni izvori i potočići. Napijte se čiste izvorske vode, pročistite pluća svježim gorskim zrakom, upoznajete mala seoska domaćinstva u kojima se hrana još uvijek proizvodi samo na prirodan način. Tura obuhvaća posjet antičkom arheološkom nalazištu Tilurij - Vojni logor VII rimske legije, konjušnici Galop i kušanje domaćeg sira i kruha na seoskom domaćinstvu. U popodnevnim satima povratak u hotel i večera.
 
4.dan- Makarska
U jutarnjim satima polazak u pravcu Makarske na novu lokaciju za nastavak priprema. Gradski sportski centar Makarska obuhvaća preko 50.000 m2 površine zatvorenih i otvorenih sportskih sadržaja. Lokacijski je smješten u gradu Makarskoj na predjelu Dugiš uz park šumu Osejava. U neposrednoj blizini nalazi se veći broj hotela visoke kategorije koji sportašima pružaju kvalitetan smještaj i tradicionalno vrhunsku ugostiteljsku ponudu. Uz ostale  sportsko-rekreacijske i zdravstvene sadržaje koji se nalaze u gradu Makarska, Gradski sportski centar omogućuje sportašima i sportskim udrugama iz Hrvatske i Europe da već desetljećima posjećuju Makarsku prepoznavajući je i svrstavajući kao jednu od najpoželjnijih i najprepoznatljivih odredišta za sportske pripreme.
Nakon smještaja u hotelu trening u sportskom centru u popodnevnim satima.
 
5.dan - Pješačko-biciklistička tura po Biokovu
Polazak iz hotela u Makarskoj u jutarnjim satima u smjeru parka prirode Biokovo. U parku prirode nalaze se geomorfološki fenomeni – vrtače, škrape, kamenice, jame – do sada najdublja jama Mokre noge (-832 m), ledenice, spilje, krški izvori; više od 40 endemičnih biljnih vrsta, npr. biokovsko zvonce (Edraianthus pumilio); značajna paleontološka nalazišta; prekrasni krajobrazi i vidikovci. Započinjemo sa usponom na sami vrh Vošac - pješice (1421 m), najljepši vidikovac na Biokovu s kojeg se vidi cijela Dalmacija od Splita do Ploča. Povratak do autobusa i dalje vožnja do najvišeg vrha Sv. Jure (1762 m) - drugi po visini vrh u Hrvatskoj. Nakon razgledanja sjedamo na bicikl i vozimo se (usputna razgledanja po želji) niz planinu do ulaza u park prirode.
 
6.dan - Dan za prijateljsku utakmicu
Nakon doručka u hotelu slijedi još jedna prijateljska utakmica i druženje sa lokalnim nogometnim klubom iz Makarske.
 
7.dan - Odlazak
U jutarnjim satima razgled Splita sa lokalnim vodičem. U popodnevnim satima prijevoz do Zračne luke Split.                                                                            
 


Kontakt
Vaše ime:*
E-mail:*
Telefon:
Upit:
*obavezna polja
Vaše ime, prezime i e-mail adresu koristimo u svrhu odgovora na upite, pohvale i primjedbe.
 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.