Na vrh
  • 9°C Rijeka
  • 8°C Krk
  • 8°C Cres
  • 7°C Opatija
  • 9°C Split

OKUSI I VIDICI ZAGORE

 OKUSI I VIDICI ZAGORE
Za gurmane!
 
OKUSI I VIDICI ZAGORE
Peruča – Hrvace - Crveno jezero - Modro jezero – Imotski – Trogir
 
Sinj,  Cetinska i Imotska  krajina su pravi raj za gurmane, poznati po vrlo ukusnim i jedinstvenim jelima. te mnogim specijalitetima karakterističnim za dalmatinsku Zagoru kao što su Imotska torta i Imotski rafioli. Bogata povijest je u Sinju uspjela sjediniti duh Mediterana, Orijenta i kontinentalne kuhinje u jednu doista posebnu i cijenjenu gastronomsku sredinu.
 
1.dan  - Sinj
Vožnja autocestama u pravcu Dalmacije odnosno Sinja. Dolazak u Sinj u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel 3*. Večera. Noćenje.
 
2.dan – Sinj – Peruča - Hrvace
Doručak. Nakon doručka sastanak s lokalnim stručnim vodičem, odlazak u razgled Sinja:  Alkarsko trkalište, Pijaca, crkva i svetište Čudotvorne Gospe Sinjske sa Franjevačkim samostanom….Kraći uspon na tvrđavu Kamičak te naposljetku odlazak prema jezeru i brani HE Peruča. Nakon Peruče povratak prema Sinju uz odlazak na kasni ručak / ranu večeru u Hrvace na seosko   domaćinstvo obitelji  koje su uz moderan način življenja zapamtili i dobre stare običaje, npr. u pripremi zdrave hrane uzgojene iz vlastite proizvodnje. Nakon Hrvaca povratak u Sinj. Slobodno vrijeme za večernju i  šetnju centrom. Noćenje.
 
3.dan – Trilj – Imotski – Modro i Crveno jezero
Nakon doručka polazak u dogovoreno vrijeme ispred hotela, vožnja do egzotičnog grada na Cetini Trilja, nekadašnjeg  Rimskog vojnog logora Tilurim/današnje selo Gardun - panoramski pogled na rijeku i naselje. Nastavak vožnje: Ugljane, V.Cista, Cista Provo te dolazak u grad Imotski, udaljen 64 km od Splita, smješten u sjeverozapadnom  dijelu istoimenog polja. Šetnja kroz centar grada. Posjet Modrom jezeru, iznad kojega se nalaze ostaci srednjovjekovne utvrde Topane (navodno potječe iz 10.st.) i u sklopu utvrde crkvica Gospe od Anđela. Nastavak vožnje do Crvenog jezera – kratko predavanje o oba jezera koja su  zaštićeni spomenici prirode prema zakonima RH.  Odlazak na ručak  u Zmijavce, 8 kilometara južno od Imotskog,  na imanje obitelji Buljan koje se rasprostire na 1 ha a gdje se  brižljivom njegom uzgaja oko 3000 trsova vinove loze. Na seoskom domaćinstvu možete probati tri različita bijela vina i to Kujundžušu, Žilavku i Sauvignon. Seosko domaćinstvo svojim gostima nudi, osim degustacije spomenutih vina,  kruh ispod peke, domaći pršut, kravlji sir, razne vrste rakija, domaće specijalitete “ispod peke” (teletina, janjetina, piletina), jela s roštilja uz razne vrste povrća iz vlastitog vrta. Nastavak vožnje preko D.Prološca, pogled na Prološko blato sa lijeve i pogled na jezero Ričice sa desne strane blizu G.Prološca. Kraj kroz koji ćemo proći je poznat po vinogradima u kojima se većinom uzgaja  kujunđuša. Povratak preko Studenca, Cista Provo, preko Trilja, Sinjskim poljem do Sinja. Večera. Noćenje.
 
4. dan – Trogir
Doručak. Spremanje stvari te polazak prema Trogiru. Po dolasku u Trogir sastanak s lokalnim vodičem te odlazak u razgled grada čiju je drevnu jezgru prepoznao i zaštitio UNESCO kao dio svjetske kulturne baštine. Po razgledu slobodno vrijeme za kavu te  ručak u nekoj od tradicionalnih  konoba. Nakon toga povratak kući


  
 
 
 


Kontakt
Vaše ime:*
E-mail:*
Telefon:
Upit:
*obavezna polja
Vaše ime, prezime i e-mail adresu koristimo u svrhu odgovora na upite, pohvale i primjedbe.
 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.