Na vrh
  • 29°C Rijeka
  • 28°C Krk
  • 28°C Cres
  • 29°C Opatija
  • 30°C Split

UPOZNAJTE GORSKI KOTAR

  • https://pixabay.com/en/trees-fog-forest-forrest-mist-1209660/
  • Izvor: https://pixabay.com/en/nature-wood-forrest-1311616/
  • IZVOR https://pixabay.com/en/squirrel-woods-forrest-animal-1009471/
  • https://pixabay.com/en/mushroom-red-white-spots-forrest-109094/
UPOZNAJTE GORSKI KOTAR
 
 
1. dan
Polazak u  jutarnjim satima. Vožnja turističkim autobusom u pravcu Nacionalnog parka Risnjak. Risnjak je jedan od manje posjećenih nacionalnih parkova u Hrvatskoj, ne zato što je manje vrijedan, već zato što za uživanje u risnjačkim ljepotama treba imati poseban osjet za čari prirodnih fenomena.
Nakon razgleda Parka odlazak u hotel. Slobodno vrijeme, večera i noćenje.
 
2. dan
Nakon doručka odlazak u Delnice. Smještene na Delničkom polju i okružene vrhovima Drgomalj, Petehovac i Japlenški vrh, s nadmorskom visinom od 730m, „najviši“ su grad u Hrvatskoj.
Nakon razgleda Delnica odlazak do Doline leptira (Kupske doline) u kojoj, prema istraživanjima, živi oko 500 vrsta različitih leptira. Na mjestu gdje se na putu iz Hrvatske u Kranjsku prelazilo preko Kupe brodom ("skelom"), razvilo se već u XV. stoljeću naselje otvorenog tipa, današnji Brod na Kupi. Razgled Broda na Kupi. Povratak u hotel, večera i noćenje.
 
3. dan
Iza doručka odlazak u Ravnu Goru. Ravna Gora nadaleko je poznata po manifestaciji “Ravnogorski plodovi gorja” - baziranoj na zrenju i berbi pojedinih plodova tijekom godine. Grupu sačekuje lokalni vodič i u  "šumskoj  učionici" upoznaje sa biljnim i životinjskim svijetom Ravnogorskog kraja. Mogućnost berbe šumskih plodova. Po završetku ovisno o želji grupe (i uzrastu djece) pješačenje  do Zelenog vira - proglašenog rezervatom prirodnih vrijednosti. Druga je atrakcija 800 metara dugačak kanjon Vražji prolaz. Nakon razgleda povratak u hotel. Večera i noćenje.
 
4. dan
Nakon doručka posjet Fužinama i špilji Vrelo. Nakon ugodne vožnje brodićem po jezeru šetnja te slobodno vrijeme. Fakultativno: ručak sa specijalitetima domaće kuhinje. Večera i noćenje.
 
5. dan
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak u Lokve. Kraj ulaza u Lokve je špilja Lokvarka, najdublja špilja u Hrvatskoj koja je otvorena za posjetitelje. Razgled špilje.
Na udaljenosti od samo 1 km nalazi se i  Park šuma Golubinjak. Uređenim pješačkim stazama ove šume šetnja do «Kraljice šume» - divovske jele starosti od preko 250 godina te  «Paklenih vrata» – otvora u stijeni. Obilazak  Ledene i Golubinje špilje. U Ledenoj špilji snijeg i led se zadržavaju često i u ljetnim mjesecima, a Golubinja špilja dobila je naziv po golubima dupljašima koji su obitavali u njoj.
Nakon razgleda, povratak kući u popodnevnim satima.

                
 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.