Na vrh
  • 24°C Rijeka
  • 23°C Krk
  • 23°C Cres
  • 20°C Opatija
  • 26°C Split

TRADICIJSKE VRIJEDNOSTI VELEBITA I LIKE

TRADICIJSKE VRIJEDNOSTI VELEBITA I LIKE
1.dan
Vožnja autobusom preko  Otočca (kraći razgled)  za Gospić. Naše odredište je Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu koji je otvoren 10. srpnja 2006. godine povodom obilježavanja 150 godina rođenja Nikole Tesle. U sklopu centra postoje mnogi sadržaji od prije postojećih kao što su ; Rodna kuća i pripadajući gospodarski objekt, Crkva sv. apostola Petra i Pavla, do novoizgrađenih sadržaja – trijem, parkiralište, pješačke staze, spomenik kipara Mile Blaževića, auditorij, prototipovi u mjerilu 1:1 – Teslina ispitna stanica iz Colorado Springs-a, Teslina turbina, Teslin brod na daljinsko upravljanje, zatim most / platforma, multimedijalni centar… Obilazak centra u pratnji stručnog vodiča.
Posjet MUZEJU LIKE gdje se mogu razgledati ;  Stalni postav arheologije Terra viva kojim se objedinjuje sveukupna slika Like od pretpovijesti do konca srednjeg vijeka, odnosno turske vladavine,  postav etnografije koji se nalazi unutar muzejskog dvorišta, u posebnoj, tradicionalnoj ličkoj kući brvnašici sa šimlom kao pokrovom i pripadajućim interijernim uređenjem, koji uz manje izmjene prati tradicionalna događanja tijekom godišnjih doba.
Odlazak u hotel, smještaj, večera i noćenje.
 
2.dan
Nakon doručka, napuštanje hotela te odlazak na cjelodnevni razgled Nacionalnog parka Plitvička jzera;  taj prekrasni niz od 16 jezera, jedan su od najljepših i najzanimljivijih prirodnih fenomena Hrvatske. Nalaze se u Istočnoj Lici, izmeðu planina Male Kapele i Ličke Plješevice, a neposredno uz cestu što povezuje Zagreb i Dalmaciju……
Odlazak u hotel, večera i noćenje.
 
3.dan
Iza doručka odlazak za Kuterevo - posjet utočištu za medvjede  Nastavak za  Krasno te posjet svetištu.   Legenda o Majci Božnoj krasnarskoj potječe iz 1219. godine. Davna pobožna priča kaže da su pastiri u krasnarskoj šumi pronašli na nekakvom panju čudesan cvijet, a u cvijetu sliku Majke Božje. Pastiri su otrgnuli cvijet i ponesli ga u Krasnarsko polje, gdje se od drevnih vremena nalazila kapelica. Međutim preneseni cvijet je nestao, dok ga pastiri nisu našli na istom panju kao i prvi put. To se čudo ponovilo nekoliko puta: prenesli bi cvijet, a on se opet vraćao na panj u šumi. Mjesto koje je Majka Božja odabrala, nije bio ni vidikovac, niti je na tom mjestu netko živio, već naprosto jedna jama. Narod je shvatio Gospinu želju, sagradivši joj na tom mjestu kapelicu, a nad samim panjem, gdje se cvijet ukazao, podigli su joj žrtvenik. Kroz naredna stoljeća Krasno postaje poznato marijansko proštenište, naročito čuveno po čudesnim ozdravljenjima. Kasni ručak u svetištu.
Iza ručka posjet Šumarskom muzeju
Povratak u večernjim satima.
 
 
Aranžman je moguće realizirati u  1,2,3 i više  dana.  Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 10 do 50 osoba . Smještaj je osiguran u hotelima 3 zvjezdice ili u privatnom smještaju. Stručno vođenje  na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima.
  


 


Kontakt
Vaše ime:*
E-mail:*
Telefon:
Upit:
*obavezna polja
Vaše ime, prezime i e-mail adresu koristimo u svrhu odgovora na upite, pohvale i primjedbe.
 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.