Na vrh
  • 17°C Rijeka
  • 16°C Krk
  • 16°C Cres
  • 10°C Opatija
  • 17°C Split

BERBA ŠUMSKIH PLODOVA U VRAŽJEM VRTU

BERBA ŠUMSKIH PLODOVA U VRAŽJEM VRTU
1. dan
Polazak u  jutarnjim satima. Vožnja u pravcu Nacionalnog parka Risnjak – ulaz Crni Lug. Šetnja poučnom stazom Leska u dužini od 4,2 km  u pratnji vodiča parka te upoznavanje s florom i faunom. Nakon razgleda odlazak u hotel u Begovom Razdolju. Slobodno vrijeme, večera i noćenje.

2. dan
Nakon doručka odlazak u Delnice. Smještene na Delničkom polju i okružene vrhovima Drgomalj, Petehovac i Japlenški vrh, s nadmorskom visinom od 730m, „najviši“ su grad u Hrvatskoj. Predah u restoranu Lovački dom –  vidikovac s kojeg se pruža prekrasni panoramski pogled na Delnice te  razgled ZOO vrta jelena.
Nastavak putovanja do Doline leptira (Kupske doline) u kojoj, prema istraživanjima, živi oko 500 vrsta različitih leptira. Na mjestu gdje se na putu iz Hrvatske u Kranjsku prelazilo preko Kupe brodom ("skelom"), razvilo se već u XV. stoljeću naselje otvorenog tipa, današnji Brod na Kupi. Razgled Broda na Kupi. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. dan
Iza doručka odlazak u Ravnu Goru. Ravna Gora nadaleko je poznata po manifestaciji “Ravnogorski plodovi gorja” - baziranoj na zrenju i berbi pojedinih plodova tijekom godine. Lokalni vodič  u  "šumskoj  učionici" upoznaje grupu  s  biljnim i životinjskim svijetom Ravnogorskog kraja. Mogućnost berbe šumskih plodova.
Nakon razgleda povratak u hotel.  Slobodno vrijeme za vlastiti program. Večera i noćenje.

4. dan
Nakon doručka slijedi slobodan dan za edukativne sadržaje te šetnju i odmor ili  fakultativni izlet  do zaštićenog krajolika  Zeleni vir i Vražji prolaz u blizini Skrada. Razgled pješačenjem – duljina staze 4,6 km: Vražji prolaz –  jedan od najljepših kanjona Hrvatske dužine cca 800 m  širine cca 2 m, Muževa hiša -  špilja, Zeleni vir – smaragdno zeleni izvor. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. dan
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak u Lokve.  Razgled najveće špilje u Hrvatskoj  u pratnji vodiča špilje.
Na udaljenosti od samo 1 km nalazi se i  Park šuma Golubinjak. Uređenim pješačkim stazama ove šume šetnja do «Kraljice šume» - divovske jele starosti od preko 250 godina te  «Paklenih vrata» – otvora u stijeni. Obilazak  Ledene i Golubinje špilje. U Ledenoj špilji snijeg i led se zadržavaju često i u ljetnim mjesecima, a Golubinja špilja dobila je naziv po golubima dupljašima koji su obitavali u njoj.
Nakon razgleda, povratak kući u popodnevnim satima.                                                          


Kontakt
Vaše ime:*
E-mail:*
Telefon:
Upit:
*obavezna polja
Vaše ime, prezime i e-mail adresu koristimo u svrhu odgovora na upite, pohvale i primjedbe.
 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.