Na vrh
  • 24°C Rijeka
  • 25°C Krk
  • 27°C Cres
  • 25°C Opatija
  • 27°C Split

VALENTINOVO U GRAZU & ZOTTER TVORNICA ČOKOLADE

GARANTIRANI POLAZAK!

10.02.2018.

Polazak u 04:30 sati iz Krka, a u 05:30 sati sa autobusnog kolodvora Žabica. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Graza uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora.
Po dolasku u grad, šetnja i razgled grada u pratnji pratitelja putovanja:  GLAVNI TRG – GRADSKA VIJEĆNICA – OPERA – GLOCKENSPIEL ZVONO – KAŠTEL– KATEDRALA I MAUZOLEJ.  Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju, ručak…
Okupljanje grupe oko 15 sati, te odazak autobusom do tvornice čokolade Zotter, obilazak tvornice. Obilazak u trajanju od cca 1 h uz neograničenu degustaciju svih vrsta i okusa čokolade. Tvornica je izvana »ukrašena« živahnim raznobojnim površinama, muralima velikog formata i skulpturama koje baš i nemaju previše veze s čokoladom. U predvorju ćete dobiti elektronskog vodiča sa slušalicama (slovenskom, engleskom, njemačkom jeziku…) te keramičku žlicu za kušanje čokoladnih smjesa. Prva postaja u Schokoladen Theatru je kino-sala u kojoj će vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a po izlasku iz kina možete vidjeti, opipati… Na sljedećoj možete prvi put upotrijebiti i keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. Jako je gorka i uopće ne podsjeća na čokoladu, čak je i pomalo neugodna okusa. No, na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje vam se nude tekuće čokoladne smjese, znači s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov, ali još uvijek smo tek na prvoj polovici puta kroz tvornicu čokolade.Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku žlicu i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade. Odlazak do čokoladnog bara ,a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate pripraviti – sami. Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike kušati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizaljke, čokoladni dukati… Mnogo puta ćete se još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mjesto, Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije, vrlo blizu slovenske granice.
 Oko 18 sati okupljanje grupe i polazak prema Rijeci i Krku.


CIJENA IZLETA PO OSOBI ……260,00 kn (POLAZAK IZ KRKA)
……………  245,00 kn  (POLAZAK IZ RIJEKE)

*Cijena izleta na bazi minimum 35 prijavljenih
 
U cijenu uključeno: prijevoz autobusom, pratitelj putovanja

U cijenu nisu uključene ulaznice za tvornicu čokolade Zotter:
Djeca 6-10 godina: 9,40 eur
 Mladi 11-17godina: 12,40 eur
                 Odrasli: 16,40 eur
 

Sastavni dio ovog programa su “Opći uvjeti za turističke usluge Autotransa”


  
Foto:
© Graz Tourismus - Harry Schiffer - Carllion
© Graz Tourismus - Hans Wiesenhofer – Glockenspiel platz
© Graz Tourismus - Harry Schiffer - Schlosberg
© Graz Tourismus - Harry Schiffer – Main Square City Hall
© Graz Tourismus - Harry Schiffer – Herengasse Graz

 
Dodatne informacije
  • Broj dana: 1

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.