Na vrh
  • 6°C Rijeka
  • 2°C Krk
  • 7°C Cres
  • 0°C Opatija
  • 9°C Split

02.03.2019. KARNEVAL U VILLACHU, VIDIKOVAC PYRAMIDENKOGEL I VELDEN


02.03.2019. KARNEVAL U VILLACHU, VIDIKOVAC PYRAMIDENKOGEL
I VELDENPolazak u 05:00 sati iz Krka, a u 06:00 sati sa autobusnog kolodvora Žabica. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do regije Koruška uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora.
Najprije ćemo posjetiti Vidikovac Pyramidenkogel (nije obavezan uspon), visok 100 m, izdaleka je vidljiv zaštitni znak regije Wörthersee koji svakom posjetitelju pruža spektakularan pogled iznad oblaka na ovo prekrasno okruženje. Vidikovac se nalazi na 920 m nadmorske visine, a dolazak na platformu vidikovca moguć je lagodno, panoramskim dizalom, ili pak sportski, stubištem. Nastavljamo vožnju  do malog gradića Velden koji se nalazi na samoj obali Worthersee.  Na obalama ovog jezera austrijsko plemstvo je podizalo svoje palače i ljetnikovce. Ovo elitno odredište iskazuje se sa prekrasnim pročeljima starih vila i dvorcem Velden koji je svojevrsni simbol ovog mjesta. Šetnja uz jezero i kratko slobodno vrijeme.Odlazak prema Villachu. Villach je drugi  najveći koruški grad. Šetnja s voditeljem putovanja kroz zanimljiva unutarnja dvorišta i tipične uličice do tržnice, crkve sv. Jakova i obale rijeke Drave. Tu je i najviši crkveni toranj visine 94 metara. Prisustvovanje u karnevalskim događanjima i velikoj karnevalskoj povorci gdje ćete moći uživati zajedno sa zamaskiranim stanovnicima Villacha svih uzrasta. Glazba na ulicama, maskirani konobari i kuhari u restoranima, karnevalske grupe iz Austrije, Slovenije i Italije daju poseban ugođaj, biranje najljepše maske, štandovi s hranom i pićem biti će otvoreni do kasnih večernjih sati…„Lei lei!“ zov je fašničke družine iz Villacha, koja svake godine zasjeda u kongresnom centru u Villachu. Vrhunac fašnika je pokladni utorak, kada zasjedanje Fašničke republike prenosi austrijska nacionalna televizija.  Slobodno vrijeme za kupovinu u gradskom središtu ili posjet nekoj od tipičnih gostionica s lokalnim specijalitetima.
Povratak prema Rijeci i Krku je predviđen u večernjim satima. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.
 
CIJENA IZLETA PO OSOBI: 230,00 kn (POLAZAK IZ KRKA)
                                                210,00 kn  (POLAZAK IZ RIJEKE)
U cijenu uključeno: prijevoz autobusom, voditelj putovanja
U cijenu nisu uključene ulaznice za vidikovac Pyramidenkogel (grupna cijena- minimum 20 osoba):
         Odrasli: 11,00 € po osobi, djeca 6-15 godina: 5,50 €
 

Za ovo putovanje, Hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. 
Mogućnosti plaćanja: Gotovinom, debitnim karticama Maestro Erste Plus, PBZ, i Raiffesien banke i kreditnim karticama (jednokratno) American Express i Diners.. S

NAJMANJI BROJ OSOBA POTREBAN ZA REALIZACIJU IZLETA : 40

Agencija može otkazati izlet i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 48

sati prije početka izleta te će u tom slučaju putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja

primljena za izlet ako je broj osoba koje su uplatile izlet manji od 40.

 

Sastavni dio ovog Programa putovanja/ Predugovornih informacija su Opći

uvjeti usluga putovanja turističke agencije Autotrans d.d

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.