Na vrh
  • 6°C Rijeka
  • 2°C Krk
  • 7°C Cres
  • 0°C Opatija
  • 9°C Split

02.02.2019. IZLOŽBA MARCA CHAGALLA „Stvaranje i biblija“ U ĐURĐEVCU I VARAŽDIN


IZLOŽBA MARCA CHAGALLA „Stvaranje i biblija“ U ĐURĐEVCU I VARAŽDIN
Termin: 02.02.2019.Polazak autobusa sa autobusnog kolodvora Krk u 06,00 sati, a iz Rijeke (Žabica) u 07,00 sati. Slijedi vožnja kroz kroz Gorski kotar i dalje kroz Hrvatsku u smjera Đurđevca uz usputna zaustavljanja.
Po dolasku u Đurđevac odlazimo u posjet Muzeju Grada Đurđevca gdje je otvorena izložba iz bogatog opusa jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća Marca Chagalla.
Ruski umjetnik židovskog porijekla, Marc Chagall (1887.-1985.), jedan je od velikana likovne umjetnosti 20. stoljeća. Njegov širok i raznolik opus obuhvaća slike, crteže i grafike te isto tako i vitraje, tapiserije, slike na zidovima i keramici, gdje je majstorski opisivao svoju jedinstvenu intimnu, maštovitu i čarobnu strast prema svijetu umjetnosti, analizirajući pritom vječna ljudska propitkivanja.
Izbor od 135 djela iz privatne zbirke Richarda H. Mayera, Umjetničke galerije Bӧtingerhaus iz Bamberga, omogućuje izložbu u Muzeju Grada Đurđevca s uvidom u najvrednije originalne grafike iz bogatog Chagallovog opusa. Njegove litografije u boji, napravljene kao ilustracije za Bibliju nakon njegovog putovanja u Palestinu 1931. godine, žarište su same izložbe. Prvi puta su predstavljene javnosti kasnih 50-ih godina prošlog stoljeća u specijalnim izdanjima pariškog likovnog časopisa Verve. Izložba obuhvaća izbor Chagallovih originalnih grafika u kojima istražuje svoje najdraže motive koji uključuju slike rodnog Vitebska, autoportrete, portrete romantičnih parova, cirkuske akrobate i glazbenike. Dakle, izložba u velikoj mjeri otkriva jedan od najznačajnijih dijelova Chagallove umjetničke baštine.
Razgled izložbe uz stručno vodstvo. Po želji moguć je fakultativan posjet Interpretacijskom centru Picokijade koji na atraktivan multimedijalan način prikazuje zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske – Legendu o Picokima.
Kratko slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema baroknom gradu Varaždinu. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju gradom, kavu ili kasni ručak u nekom od restorana. Polazak iz Varaždina u kasnim poslijepodnevnim satima. Dolazak u Rijeku i Krk je predviđen u večernjim satima.
 
 
CIJENA IZLETA PO OSOBI: 220,00 kn (POLAZAK IZ KRKA)
                                                200,00 kn  (POLAZAK IZ RIJEKE)
U cijenu uključeno: prijevoz autobusom, voditelj putovanja
U cijenu nije uključeno (min. 15 prijavljenih osoba):
Ulaznica za izložbu Marca Chagalla uz stručno vodstvo: 30,00 kn po osobi  (obavezna doplata kod prijave u agenciji)
Ulaznica za posjet Interpretacijskom centru Picokijade: 15,00 kn po osobi (na licu mjesta)
KALKULACIJA JE RAĐENA NA BAZI 40 PRIJAVLJENIH PUTNIKA
 Mogućnosti plaćanja: Gotovinom, debitnim karticama Maestro Erste Plus, PBZ, i Raiffesien banke i kreditnim karticama (jednokratno) American Express i Diners.. 

NAJMANJI BROJ OSOBA POTREBAN ZA REALIZACIJU IZLETA : 40

Agencija može otkazati izlet i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 48

sati prije početka izleta te će u tom slučaju putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja

primljena za izlet ako je broj osoba koje su uplatile izlet manji od 40.

 

Sastavni dio ovog Programa putovanja/ Predugovornih informacija su Opći

uvjeti usluga putovanja turističke agencije Autotrans d.d

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.