Na vrh
  • 12°C Rijeka
  • 13°C Krk
  • 14°C Cres
  • 6°C Opatija
  • 15°C Split

BOLOGNA I EATALY WORLD


BOLOGNA I EATALY WORLD
03.11.2018.

Polazak iz Krka u 05:00 i iz Rijeke u 6:00 sati s autobusnog kolodvora  Žabica. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju,autoputom do Bologne. Bologna je poznata kao najstariji sveučilišni grad, a nalazi se u talijanskoj regiji Emilia Romagni. Bologna je  također poznata  po njegovanju tradicije u gastronomiji i brojnim malim obrtima i dućanima sa kvalitetnom talijanskom hranom, a nedavno otvoreni svjetski tematski park hrane u Bologni “FICO-Eataly World” to potvrđuje. Ulaz u park Eataly World je besplatan, no načina da se potroši novac i više je nego dovoljno. U gotovo tri tisuće četvornih metara prostora nalazi se 45 trattorija, nekoliko restorana s Michelinovim zvjezdicama, potom brojni kiosci s uličnom hranom, zdravljaci i barovi. Osim što se ondje mogu kupiti brojne namirnice, posjetitelji se mogu educirati o tome kako se proizvodi sir, primjerice parmezan, tjestenina, mortadela, meso poput poznatoga crnog pršuta ili na koji se način preša maslinovo ulje. U parku živi i više od 200 životinja, ovaca, koza, svinja i konja, a ima i vlastito uzgajalište tartufa. Po dolasku u Bolognu slijedi kraće slobodno vrijeme u “Eataly World”, a zatim odlazak do središta grada.Upoznavanje grada s našim pratiteljem putovanja: PIAZZA MAGGIORE, NEPTUNOVA FONTANA, PALAZZO COMUNALE, SVEUČILIŠTE,
KATEDRALA SV. PETRONIJA, TORNJEVI GARISE…
Slobodno vrijeme za šetnju, vlastiti razgled ili shopping, Povratak iz Bologne u poslijepodnevnim satima, dolazak u Rijeku u kasnim večernjim satima.
 
 
Cijena izleta po osobi: 230,00 kn za polaske iz Rijeke i 245 kn za polaske iz Krka
 
(cijena na bazi minimum 40 osoba u autobusu)

Cijena uključuje: putovanje turističkim autobusom, voditelja putovanja


 
Mogućnosti plaćanja:
Gotovinom, virmanom,  debitnim karticama Maestro Erste Plus, PBZ, Zagrebačke i Raiffesien banke i kreditnim karticama (jednokratno) American Express, Mastercard i Diners. 
 
Sastavni dio programa su “Opći uvjeti za turističke usluge” Autotransa.
 

 
Foto: Copyright © Comune di Bologna 

 
 
 

 
Dodatne informacije
  • Broj dana: 1

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.