Na vrh
  • 23°C Rijeka
  • 24°C Krk
  • 25°C Cres
  • 22°C Opatija
  • 25°C Split

HALLSTATT

GARANTIRANI POLAZAK!
HALLSTATT

14.04.2018.


Polazak autobusa iz Rijeke (Žabica) u 06:00 sati. Moguć ukrcaj na Vratima Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja. Odlazak prema Hallstatskom jezeru gdje  dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, gradića Halstatta. Mjestašce s ribarskim kućama poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Slobodno vrijeme – mogući fakultativni posjet najstarijem rudniku soli + vožnja žičarom (uz doplatu). Za posjetu rudniku uobičajeno je da posjetitelji dobivaju rudarska odijela, a preporuka je da se toplije odjenu zbog temperature od 10-tak stupnjeva u rudniku. Posjeta rudniku obuhvaća vožnju uspinjačom do ulaza u rudnik ( kao i povratnu vožnju ), vožnju vlakićem kroz rudnik, osnovnu ulaznicu za obilazak rudnika. Posjeta traje oko 2,5 do 3 sata. Posjetite i  muzej Halstattske kulture (uz doplatu) ili kosturnicu iz 16. st. (uz doplatu). Kosturnica ima zanimljivu priču jer tradicija u Austriji je dugo bila da se grobovi iznajmljuju, a jednom kad rok najma istekne, kosti se presele u Karner ili kuću kostiju.Lubanje su se dobro očistile i oslikavale biljnim motivima, poneke ukrašavale i zlatom te podacima o pokojniku (ime vlasnika,zanimanje i datum smrti). Lubanje su se polagale na trajni počinak u kosturnicu u mjesnoj kapeli. Ukoliko volite zabilježiti svaki trenutak, sigurno će Vas se dojmiti “World Heritage View“ platforma, (vidikovac) koja se nalazi čak 360 metara iznad zemlje i duga je 12 metara, a pruža predivan pogled i veliki je izvor nezaobilaznih „selfija“! Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu oko 18:00 sati i povratak prema Rijeci uz usputna zaustavljanja. Dolazak u kasnim večernjim satima.
 
CIJENA IZLETA: 245,00 kn
 
(minimum putnika potrebnih za realizaciju: 40 )
 
CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom i pratitelja putovanja
CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznicu u rudnik soli Hallstatt+ vožnja žičarom 30 €.
ulaznicu za Muzej Hallstattske kulture 10 €, ulaznicu za kosturnicu 1,50 €.
 
Mogućnosti plaćanja:
Gotovinom, virmanom,  debitnim karticama Maestro Erste Plus, PBZ, Zagrebačke i Raiffesien banke i kreditnim karticama (jednokratno) American Express, Mastercard i Diners

 
      Sastavni dio ovog programa su Opći uvjeti za turističke usluge Autotransa.

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.