Na vrh
  • 9°C Rijeka
  • 8°C Krk
  • 8°C Cres
  • 7°C Opatija
  • 9°C Split

27.04.2019. PLANINA MAJMUNA, KLAGENFURT & MINIMUNDUS ZA ŠKOLSKE PRAZNIKE

27.04.2019.PLANINA MAJMUNA, KLAGENFURT & MINIMUNDUS ZA ŠKOLSKE PRAZNIKE
Polazak sa autobusnog kolodvora u Krku u 05:00 sati i sa Žabice u 06:00 sati.(moguć ukrcaj putnika na Vratima Jadrana) Vožnja kroz Sloveniju, tunel Karavanke i uz najveće jezero Koruške – Wörthersee prema Affenbergu tzv. planini majmuna na kojoj obitava 155 japanskih makaka majmuna, specifičnih po tome što žive u najhladnijoj klimi i najviše na sjeveru od svih vrsta majmuna. Iako je originalno ovo bio istraživački centar u kojem su se proučavala ova specifična bića, pretvoren je u turistički centar u kojemu je moguće upoznati njihove navike i način života. Makake ovdje ne žive u kavezima već su slobodni, žive u obiteljima, paze jedni na druge, a majke unutar jedne obitelji ostaju do kraja života. Slobodno vrijeme za razgled zoološkog vrta. Nakon posjeta planini majmuna slijedi vožnja do Klagenfurta - glavnog grada austrijske pokrajine Koruške. Prvi tragovi naselja datiraju daleko u prošlost oko 2000 godina pr.Krista, no prvi pisani dokumenti potječu iz 11. i 12. stoljeća, kao i legenda o strašnom zmaju koji je obitavao u okolnim močvarama, pa ne čudi da je upravo taj zmaj (Lindwurm) simbol grada - možemo ga vidjeti na zastavi i grbu, kao i na trgu Neuen Platz gdje se nalazi i gradska vijećnica. Prošetati ćemo trgom Alter Platz gdje se nalazi Haus zur Goldenen Gans sa kipom zlatne guske; ta se zgrada smatra najstarijom očuvanom kućom u gradu. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili shopping. Stari grad je idealno mjesto za odlazak u shopping: na Alter Platzu nalaze se brojni dućani, dok se butici protežu duž Kramergasse i Wienergasse. Nakon razgleda grada slijedi odlazak prema Minimundusu- svijetu u malom.U prekrasnom parku na jezeru, izložba je najljepših građevina svijeta u omjeru 1:25. Dok šećemo Minimundusom stvara se osjećaj kao da smo dvadeset pet puta narasli, pa iz ptičje perspektive promatramo svijet. Na samom ulazu posjetitelja dočeka Skala koja nas upozorava na mjerila malog svijeta, a kada iziđemo ponovo nas vraća u svijet realnih mjera. Osim Vatikana, Katedrale u Koeln-u, Kineskog zida, najpoznatijih brodova i željeznica možemo pronaći i građevinu iz Hrvatske - Markova crkva na visini 1,1 metar.  Moguće je posjetiti i novi interaktivni svijet avanture koji se proteže na 1500 m2 sa 4d kinom i različitim zabavnim sadržajima za djecu. Polazak prema Krku i Rijeci u večernjim satima.
Cijena po osobi iznosi:
Polazak iz Krka: 220,00 kn
Polazak iz Rijeke: 205,00 kn
Cijena uključuje: vožnju turističkim autobusom, voditelja puta
Minimum putnika potrebnih za realizaciju : 40
CIJENA NE UKLJUČUJE:
ULAZNICU ZA MINIMUNDUS:           
  • Odrasli: 17,00 €
  • djeca 6-15 godina: 8,00 €
ULAZNICU ZA PLANINU MAJMUNA:
  • odrasli : 11,00 €
  • djeca 4-14 godina- 6,00 €

Za ovo putovanje, Hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. 
Mogućnosti plaćanja: Gotovinom, debitnim karticama Maestro Erste Plus, PBZ i Raiffesien banke i kreditnim karticama (jednokratno) American Express i Diners.. S

NAJMANJI BROJ OSOBA POTREBAN ZA REALIZACIJU IZLETA : 40

Agencija može otkazati izlet i o tome obavijestiti putnika, ali ne kasnije od 48

sati prije početka izleta te će u tom slučaju putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja

primljena za izlet ako je broj osoba koje su uplatile izlet manji od 40.

Sastavni dio ovog programa su Opći uvjeti za turističke usluge Autotransa d.d..

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.