Na vrh
  • 21°C Rijeka
  • 23°C Krk
  • 20°C Cres
  • 19°C Opatija
  • 26°C Split

MEKSIKO

Meksiko

 9 dana / 7 noćenja
 Zrakoplovom iz Zagreba
 27.11.2018.

Cjenik

Polazak:
9 dana / 7 noćenja

3.11.
Cijena aranžmana po osobi FM* 14.990 kn 14.240 kn
Jednokrevetna soba (doplata) 2.690 kn
 Zrakoplovne pristojbe (doplata) 3.190 kn

*

*FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Amsterdam - Mexico City i Cancun – Pariz - Zagreb, smještaj u hotelima 4* na osnovi 4 noćenja s doručkom u Mexico City-u, 1 noćenje s doručkom u Meridi, 2 noćenja s doručkom u Cancunu, transferi prema programu, unutarnji let (Mexico City – Merida), razglede prema programu, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča.

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, napojnice za lokalne vodiče i vozače 35 eur, putno osiguranje.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

NAPOMENA: Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
Atlas pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Točne podatke o vremenima letova kao i ostale informacije vezane za samo putovanje dobit ćete u završnom pismu 5 dana prije putovanja.

Program putovanja

1. DAN: ZAGREB – AMSTERDAM – MEXICO CITY
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Amsterdam na liniji OU450 u 08:25 sati. Dolazak u Amsterdam predviđen je u 10:30 sati. Nastavak putovanja prema Meksiku na liniji KL683 u 14:35 sati. Dolazak u Meksiko City predviđen je u 19:25 sati. Organizirani prijevoz do hotela, prijava te smještaj i noćenje.

2. DAN: MEXICO CITY
Nakon doručka odlazimo u razgledavanje glavnog grada Meksika. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču s muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Vidjet ćemo i Templo Mayor - ruševine grada Azteka, najveću aveniju u Mexico Cityu - Paseo de la Reforma, Park Chapultepec i Nacionalni antropološki muzej. Pauza za ručak. Nakon cjelodnevnog obilaska vraćamo se u hotel. Noćenje.

3. DAN: MEXICO CITY – TEOTIHUACAN 
Nakon doručka krećemo prema Bazilici Gospe od Guadalupe, a usput ćemo se kratko zaustaviti kod Trga Triju kultura gdje ćemo vidjeti astečke ruševine, crkvu svetog Jakova iz 16. stoljeća i moderni projekt Nonaleo Tlatelolco. Dolazimo do svetišta Bogorodice gdje slijedi razgled bazilike. Oko podneva dolazak u grad Teotihuacan, udaljen otprilike 45 kilometara od Mexico Citya, inače svjetski poznate arheološke zone. Posjetit ćemo hram La Ciudadela Quetzalcoatl, Aveniju Smrti, piramide Sunca i Mjeseca, tvornicu Oxidian (produkti od lave), a prisustvovat ćemo i prezentaciji proizvoda od kaktusa. Slijedi povratak u Mexico City. Noćenje u hotelu.

4. DAN: MEXICO CITY – TAXCO – CUERNAVACA - MEXICO CITY
Doručak, potom slijedi odlazak za Taxco - grad srebra uvršten u nacionalnu spomeničku baštinu gdje popločane ulice vijugaju između kolonijalnih palača sve do crkve Sv. Priske, bisera barokne umjetnosti. Ručak. Po završetku razgleda, odlazak na jednu od najstarijih hacijendi u Meksiku iz 16. stoljeća – Hacienda Vista Hermosa. Razgled hacijende i slobodno vrijeme za kavu ili osvježavajuće piće. Odlazak u hotel. Noćenje.

5. DAN: MEXICO CITY – UXMAL – MERIDA
Nakon doručka organizirani prijevoz do zračne luke Mexico City. Polijetanje zrakoplova prema Meridi. Po dolasku u “Bijeli grad” - Meridu, grad glazbe i prekrasnih kolonijalnih građevina, nastavljamo put prema arheološkom lokalitetu Uxmal. Razgled nekih od najljepših i najmističnijih ostataka plemena Maya: piramide Patuljaka, Guvernerove Palače, Nun’s Quadrangle i Kuće kornjača. Noćenje u hotelu.

6. DAN: MERIDA – CHICHEN ITZA – CANCUN 
Nakon doručka rano ujutro nastavljamo put prema najpoznatijem majanskom lokalitetu - Chichen Itza. Vidjet ćemo brojne znamenitosti: piramidu Kukulkan - jedno od novih sedam svjetskih čuda, Hram 1000 stupova, ceremonijalno igralište pelote (najveće na svijetu) i Opservatorij. Poslijepodne nastavljamo prema popularnom ljetovalištu Cancun. Noćenje.

7. DAN: CANCUN
Doručak, slobodan dan i pregršt vremena za uživanje na plaži, šetnju Cancunom ili fakultativne sadržaje. Preporučujemo odlazak na izlet Xcaret, Tulum, Xel'Ha ili Isla Mujeres. Noćenje u Cancunu.

8. DAN: CANCUN – PARIZ 
Nakon doručka slobodno vrijeme do poslijepodnevnog transfera u zračnu luku Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Pariz na liniji AF651 (Air France) u 19:30 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

9. DAN: PARIZ – ZAGREB 
Po dolasku u Pariz koje je predviđeno u 11:00 sati, nastavak leta za Zagreb na liniji AF1560 u 15:05 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 16:55 sati.

Korisne informacije

Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države
Geografski položaj: Srednja Amerika, između SAD-a na sjeveru, Meksičkog zaljeva na istoku, Belizea i Gvatemale na jugu i jugoistoku te Tihog oceana na zapadu i jugozapadu
Površina: 1.972.550 km2
Broj stanovnika: oko 112.322.000 
Glavni grad: Ciudad de México
Jezik: španjolski
Religija: katolici 90%, protestanti 5%, ostali 5%
Vremenska razlika: -6/-7 sati
Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10 MXN = oko 4,50 kn
Kupovina: Meksiko ima veoma bogatu tradiciju rukotvorina (artesanías). Najinteresantniji proizvodi za kupovinu su predmeti od srebra, zlata, keramike, svile, slame, stakla, kože, poludragog kamenja. Vrlo su zanimljive muške košulje (guayaberas), bijele ženske haljine s izvezenim cvijećem od raznobojnog konca (huipiles) te vunene deke (sarapes). Ukoliko kupujete ulja na platnu i skulpture, obavezno zatražite račun jer ćete ga morati predočiti po izlasku iz zemlje. U protivnom ćete kupljenu robu morati ostaviti u Meksiku. 
Odjeća i obuća: Budući da je klima uglavnom tropska i blaga tijekom čitave godine, preporuča se ponijeti laganu pamučnu i lanenu odjeću i obuću te topliju vestu ili jaknu za večeri i za boravak u klimatiziranim prostorima. 
Hrana i piće: nacionalna jela: tortilla, frijolesa i chiles. Tortilla je uobičajeno jelo od kukuruza ili bijeloga brašna kružnoga oblika, kuhana ili pečena. Frijoles je grah, koji se jede kuhan, pečen ili u juhi, na tortilli i u kombinaciji s gotovo svime. Chiles su veoma ljute papričice. Meksički snackovi su antojitos („mali hirovi“), a danas ih najčešće nazivaju especialidades mexicanas ili platillos mexicanos. Juhe su također veoma popularne i postoje povrtne, mesne juhe i juhe s plodovima mora, uključujući mesnu juhu, gazpacho – hladna juha od povrća s čilijem. Riba se također puno jede, posebice uz obalu i u velikim gradovima. Meksiko proizvodi nevjerojatno puno alkoholnih pića koja se izrađuju od grožđa i kaktusa. 
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +52
Korisna web stranica: www.visitmexico.com
Klima: Općenito, Meksiko ima tropsku klimu, s vlažnim ljetima i suhim zimama. Ipak, velike su klimatske razlike između pustinjskog sjevera i tropskog juga, između vlažnih istočnih dijelova i sušne tihooceanske obale. Mexico City uživa blagu klimu tijekom cijele godine. Noći i jutra su svježa a popodneva topla. Poslijepodnevni pljuskovi česti su tijekom srpnja i kolovoza. Poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke temperature i visoka vlažnost zraka. Temperatura mora kreće se oko 25-26°C.

Odgovorni organizator: Atlas d.d.
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Atlas d.d.
PDF - Opći uvjeti


 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.