Na vrh
  • 21°C Rijeka
  • 18°C Krk
  • 18°C Cres
  • 14°C Opatija
  • 22°C Split

JUŽNA AFRIKA

JUŽNA AFRIKA

GARANTIRANO
 
USLUGA:po programu
TRAJANJE:11 dana/8 noćenja
PRIJEVOZ:zrakoplov
 

Putovanje zrakoplovom Južna Afrika
POLASCI U 2017: 18.03.-28.03., 21.10.-31.10.
Posjet Cape Townu i okolici, odlazak na safari u Nacionalni park Kruger koji predstavlja najveći rezervat divljih životinja u Južnoafričkoj Republici. Razgled Johannesburga i obilazak muzeja Nelsona Mandele te uživanje u vožnji kroz državu Svaziland uz posjet plemenu Zulu.

U POLASKU PREDVIĐEN LET IZ ZAGREBA, POVRATAK U VENECIJU UZ UKLJUČEN TRANSFER DO ZAGREBA.

1. DAN: ZAGREB – DOHA – CAPE TOWN  let
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let u 10.40 sati iz Zagreba prema Dohi, gdje je dolazak predviđen u 17.00 sati (lokalna vremena). Po dolasku slijedi nastavak leta u 02.55 sati prema Cape Townu.

2. DAN: CAPE TOWN I PLANINA TABLE MOUNTAIN doručak, večera, noćenje
Predviđeno slijetanje zrakoplova  u 11.40 sati. Cape Town je jedan od najljepših afričkih gradova. Po dolasku ćemo otići u razgled grada i obići staru gradsku jezgru, tvrđavu Dobre nade - prvu europsku utvrdu izgrađenu na jugu Afrike, katedralu Sv. Jurja i slikovitu malajsko-nizozemsku četvrt. Poslijepodne odlazak do planine Table Mountain koja se veličanstveno uzdiže iznad grada. Zaštićena je kao nacionalni park, a s vrha se pruža prekrasan pogled na grad i okolicu. Navečer smještaj u hotel, večera i noćenje.3. DAN: RT DOBRE NADE I BOTANIČKI VRT KIRSTENBOSCH doručak, ručak, večera, noćenje
Jutarnja vožnja pokraj ribarskih sela i kroz slikovitu pokrajinu do Chapmans Peaka. Nastavak do znamenitog rta Dobre nade, mjesta gdje se spaja Atlantski i Indijski ocean. Ovu je lokaciju prije više od 500 godina prvi pronašao portugalski pomorac i istraživač Vasco da Gama. Odlazak do svjetionika i plaže Boulders čiji su stalni gosti afrička kolonija pingvina. Nakon ručka slijedi povratak u Cape Town. Posjet botaničkom vrtu Kirstenbosch iz 17. stoljeća, jednom od sedam najljepših botaničkih vrtova u svijetu koji osvaja izuzetnom ljepotom afričke prirode.4. DAN: ZEMLJA VINA, STELLENBOSCH I FRANSCHHOEK doručak, ručak, večera, noćenje
Odlazak do vinorodnog područja u okolici Cape Towna, gdje nastaju neka od najboljih afričkih vina. Posjet vinskoj kleti i degustacija dva vina. Nakon ručka ćemo otići do mjesta Stellenbosch, najstarijeg mjesta nakon Cape Towna kojeg krasi zanimljiva arhitektura iz 17. i 18. st.  Kraće zaustavljanje u mjestu Franschhoek, a zatim povratak u Cape Town.5. DAN: CAPE TOWN – DURBAN – HLUHLUWE doručak, ručak, večera, noćenje
Ujutro prijevoz do zračne luke i let prema Durbanu. Po pristanku ćemo krenuti na put prema pokrajini Natal, poznatoj po plantažama šećerne trske. Posjetiti ćemo tradicionalno selo plemena Zulu, najveće afričke etničke grupe, gdje će nam stanovništvo prikazati njihove tradicionalne plesove i pjesme. Ručak. Nastavak vožnje do mjesta Hluhluwe. Odlazak na kraći safari i susret s bogatom afričkom faunom. Večera i noćenje u hotelu. 

6. DAN: HLUHLUWE – SVAZILAND doručak, večera, noćenje
Dan ćemo provesti u Svazilandu, nekoć britanskoj koloniji, a danas samostalnoj kraljevini s brojnim prirodnim rezervatima i nacionalnim parkovima. Večera u hotelu.

7. DAN: SVAZILAND – NACIONALNI PARK KRUGER doručak, večera, noćenje
Vožnja prema sjeveru do nacionalnog parka Kruger i jednog od najvećih afričkih parkova koji se prostire na približno 20.000 km2 površine. Ovaj je afrički rezervat stanište brojnih divljih životinja u kojem obitava više od 140 vrsta sisavaca (lavovi, gepardi, leopardi), brojne vrste gmazova (uključujući i krokodili) i više od 500 vrsta ptica. Smještaj u lodgama, večera i noćenje.8. DAN: NACIONALNI PARK KRUGER doručak, ručak, večera, noćenje
Cjelodnevni safari u nacionalnom parku Kruger, gdje ćemo uz malo sreće susresti i »Big five« kojeg čine lav, leopard, nosorog, slon i bivol. Smještaj u lodgama i večera.9. DAN:  NACIONALNI PARK KRUGER – BLYDE RIVER KANJON – PRETORIA – JOHANNESBURG doručak, večera, noćenje
Odlazak iz parka Kruger i vožnja slikovitom pokrajinom Drakensberg prema Johannesburgu. Usputno zaustavljanje kod kanjona rijeke Blyde, jednog od najvećih svjetskih kanjona. Nastavak kroz pokrajinu Transvaal do Pretorie, jedne od tri službene prijestolnice zemlje, s prekrasnom arhitekturom raznih stilova nastalih pod utjecajem raznih kultura. Kraće zaustavljanje u slučaju vremena te nastavak vožnje do Johhanesburga. Smještaj u hotel i večera.10. DAN: JOHANNESBURG – DOHA doručak, ručak
Nakon doručka odlazak u cjelodnevni razgled Johannesburga, najvećeg grada južnoafričke Republike, ekonomskog središta i popularne turističke destinacije. Razgledati ćemo Houghton – Hillbrow Tower – Brixton Tower – Afrički muzej – Soweto četvrt - muzej Mandela. Odlazak na tradicionalni afrički ručak nakon čega slijedi prijevoz do zračne luke prema europskoj luci.

11. DAN: DOHA  EUROPSKA ZRAČNA LUKA/ZAGREB
Predviđen dolazak u zračnu luku Venecija. Slijedi organiziran prijevoz do Zagreba.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:
min. 20 putnika 16.840 kn
min. 15 putnika 18.380 kn
min. 10 putnika 19.150 kn

Zrakoplovne pristojbe: 3.170 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.770 kn

Mogućnost produžetka putovanja na spektakularne Viktorijine slapove.
Program dostupan klikom na JUŽNA AFRIKA I VIKTORIJINI SLAPOVI

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, smještaj u hotelima/lodgama 3* na osnovi 8 polupansiona i 5 ručaka prema programu, dvije degustacije vina, dva safarija (Hluhluwe i park Kruger), vožnja uspinjačom na Table Mountain, razglede i ulaznice po programu, prijevoze po programu, Palminog pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 3.170 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 3.770 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače 50 EUR, viza 700 kn + 350 kn konzularne pristojbe, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače 50 EUR (plaćanje na licu mjesta), viza 700 kn + 350 kn konzularne pristojbe (plaćanje prilikom rezervacije, u ishođenju posreduje agencija).
 
DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA: 
dodatne ulaznice.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - 1.620 kn.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.
Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.
Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

 
Opći i posebni uvjeti te upute za turističke aranžmane Palma d.o.o. sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Vašim potpisom ugovora iskazujete da ste suglasni s navedenim uvjetima. Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni, prije puta kao i tijekom samog putovanja. Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju. Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije unutar 3 dana prije puta u završnoj obavijesti. U hotelima s all inclusive uslugom početak usluge ovisi o itinereru zrakoplova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžamna osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja. Palma može uputiti putnika na izvor informacija ali niti na koji način ne preuzima odgovornost za posljedice koje bi uslijed nepoštivanja tih propisa mogle proisteći za samog putnika. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize (za zemlje gdje je potrebna), koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Palmu te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Palma d.o.o. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr. Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja.
 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.