Na vrh
  • 6°C Rijeka
  • 6°C Krk
  • 8°C Cres
  • -3°C Opatija
  • 7°C Split
Garantirani polazak!
JAPAN – ISRHML  - 05.10.-14.10.2018
.
 
Japan čini otočje od više od 3000 otoka, a najveći otoci sa sjevera prema jugu su: HokkaidoHonshuShikoku i Kyushu koji čine više od 97% površine. Veći broj manjih otoka okružuje ova četiri, kao i grupe udaljenih otoka Okinawa i Ryukyu.
Dva japanska slova koja označavaju ime Japana znače "izvor sunca" pa se tako cijela zemlja često naziva "Zemlja Izlazećeg Sunca".

 
05./06.10. – ZAGREB – DOHA - TOKYO                                                 
Sastanak putnika u 15:15h u zračnoj luci Franje Tuđmana sa pratiteljem putovanja. Polet zrakoplova Qatar Airwaysa u 17:15h prema Dohi. Dolazak u 23:45h te nastavak putovanja za Tokyo u 02:20h idući dan sa slijetanjem u 18:40h – 06.10.2018. Nakon slijetanja prolazak kroz imigraciju i sastanak sa lokalnim predstavnikom te polazak prema  hotelu, prijava u hotel i ostatak večeri slobodno za vlastite sadržaje. Noćenje.
07.10. – TOKYO
Odlazak u cjelodnevni razgled Tokya, trećeg po veličini grada u svijetu. Tokyo je grad u kojem se spajaju tradicija starih hramova sa modernim zgradama kao što je Sky Tree, druga najviša zgrada na svijetu. Posjetite svakako neki od observatorija kako biste imali grad na dlanu, svetište Meiji Jingu, Omotesando bulevard, Imperial Palace Plaza (Double Bridge), Askusa, Sensoji Temple, Nakamise ulica (Asakusa)...Slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje. Povratak u hotel, noćenje.
08.10. – TOKYO – SHONAN (ISRHML) – KAMAKURA - HAKONE
Doručak. Molimo Vas da pripremite stvari za jedno noćenje u ručnu prtljagu jer će Vas Vaš kofer (1 komad) čekati u Kyotu. Sastanak sa lokalnim vodičem u predvorju hotela. Odlazak prema Kanagawi i dolazak na kongres u Shonan. Prijava na kongres i boravak na kongresu cca 2 sata. Odlazak prema Kamakuri, posjet budističkom hramu Kotoku-in sa 11 metara visokim kipom Budhe koji je na popisu za uvrštenje u UNESCO-v popis svjetske baštine (ulaznica u cijeni). Nakon Kamakure nastavak putovanja prema Hakoneu i smještaj u „Ryokan-u“ – tipičnom japanskom „prenoćištu“, idealnom za putnike koji žele iskusiti doživljaj japanske kulture. Mjesto Hakone poznato je po termalnim izvorima tako da bi se danas „Ryokan-i“ nazivali wellness hotelima. Organizirana tradicionalna večera, noćenje.
09.10. – HAKONE – KYOTO kraljevski grad gejši
Doručak. Sastanak sa lokalnim vodičem u predvorju hotela i odlazak na razgled grada. Razgled uključuje posjet svetištu Hakone (bez riznice) i vožnju brodom na jezeru Ashi (ulaznica u cijeni) s kojeg se pruža prekrasan pogled na planinu Fuji. Nakon razgleda odlazak na željezničku stanicu i transfer vlakom do Kyota. Nakon dolaska u Kyoto odlazak do obližnjeg hotela pješice. Kyoto je nekada bio glavni grad Japana a danas se sa populacijom od 1,5 milijuna stanovnika nalazi na listi najposjećenijih gradova Japana. Slobodno vrijeme za večeru, noćenje.
10.10. - KYOTO kraljevski grad gejši
Doručak. Sastanak sa lokalnim vodičem u predvorju hotela i odlazak na cjelodnevni razgled grada – Fushimi Inari – glavno svetište Boga Inaria prepoznatljiv po svojoj upečatljivoj narančastoj boji; palača Nijo – palača šoguna Tokugawa prepuna rezbarija na drvenim okvirima zidova i raskošnih slika (ulaznica u cijeni); Kinkakuji hram (ulaznica u cijeni) te poznatu četvrt gejši – Gion. Nakon razgleda odlazak na organiziranu večeru. Za one koji žele može se ovu večer napraviti doplata za MAIKO - nastup gejši. Gejša je japanska zabavljačica koja se bavi tradicionalnom japanskom umjetnošću. Ona proučava drevne umjetnosti i japanski ples i glazbu. Uspješna gejša mora biti graciozna, šarmantna, obrazovana, duhovita i lijepa. Osim toga treba znati pjevati, plesatislikarstvokaligrafiju, ceremoniju čaja i mora znati svirati šamisen, ručni bubanj, flautu i druge glazbene instrumente. Noćenje u hotelu.
11.10. – KYOTO -  HIMEI – HIROSHIMA
Doručak. Molimo Vas da pripremite stvari za jedno noćenje u ručnu prtljagu jer će Vas Vaš kofer (1 komad) čekati u Osaki. Sastanak sa lokalnim vodičem u predvorju hotela. Odlazak pješke na željezničku stanicu i transfer vlakom do Himeia. Odlazak na poludnevni razgled grada koji uključuje i Himeji dvorac - dvorski kompleks na brdu iznad grada (ulaznica u cijeni). Dvorac je poznat i kao Shirasagi-jo ("Dvorac bijele čaplje"), zbog njegove sjajno bijele vanjštine i oblika koji podsjeća na pticu u letu. Dvorac Himeji je najveći dvorac u Japanu i velika turistička atrakcija, proglašen je spomenikom kulture, a pet njegovih zgrada je proglašeno nacionalnim blagom. Dvorac Himeji je upisan na UNESCO-v popis svjetske baštine a u njemu su se snimali brojni filmovi kao što je „Posljednji samuraj“ sa Tomom Cruiseom. Nakon razgleda odlazak na željezničku stanicu i transfer vlakom do Hirošime te odlazak na razgled grada koji uključuje i memorijalni muzej i park Hiroshima Peace koji je posvećen žrtvama koje su poginule u padu američke atomske bombe na ovaj grad (ulaznica u cijeni). Odlazak u hotel, slobodno vrijeme, noćenje.
12.10. – HIROSHIMA – MIYAJIMA (ITSUKUSHIMA) - OSAKA
Doručak. Sastanak sa lokalnim vodičem u predvorju hotela i odlazak na cjelodnevni izlet u Miyajimu. Dolazak u luku Miyajimaguchi, ukrcaj na trajekt (ulaznica u cijeni) i odlazak na otok. Šetnja otokom i odlazak do poznatog Itsukushima svetišta sa vratima Torri koja označavaju poveznicu između ljudskog svijeta i svijeta duhova (ulaznica u cijeni). Fascinantno je što plima čini ovim znamenitostima, kada je razina plime iznad 250 cm, vrata Torri čine se kao da plutaju dok kod razine od 100 cm možete prohodati prostor u podnožju vrata. Povratak trajektom do Hiroshime i odlazak vlakom u Osaku. Pri dolasku u Osaku ukrcaj u autobus i odlazak sa lokalnim vodičem na poludnevni razgled grada – dvorac Osaka, Dotombori i Shinsaibashi,… Slobodno vrijeme za večeru, odlazak u hotel. Noćenje.
13.10. – OSAKA -  NARA – UJI – OSAKA - TOKYO
Doručak. Sastanak sa lokalnim vodičem u predvorju hotela i odlazak na cjelodnevni izlet – Nara i Uji. Dolazak u Naru, jedan od najljepših japanskih gradova. Posjet budističkom hramu Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu (ulaznica u cijeni). Okoliš hrama nastanjuju na tisuće srni koje se druže sa posjetiteljima. Nakon Todajia odlazak do svetišta Kasuga (razgled samo izvana) posvećenog zaštitnici Nare. Odlazak u Uji na Taiho an – japansku ceremoniju čaja sa degustacijom (ulaznica u cijeni). Transfer do zračne luke Henada Osaka, polet zrakoplova Qatar Airwaysa u 20:20h za Tokyo. Dolazak u Tokyo u 21:30h.
14.10. – DOHA - ZAGREB
Polazak iz Tokya u 00:01h prema Dohi. Dolazak u Dohu u 06:00h te nastavak leta za Zagreb u 08:00h. Slijetanje u Zagreb u 13:10h.
 
Cijena: 21.680,00 kn po osobi u 1/2 sobi (min. 15 putnika)
Doplata za 1/1 sobu 2.480,00 kn
 
U cijenu uključeno: Zrakoplovna karta prema navedenom itinereru s uključenim zrakoplovnim pristojbama, smještaj na bazi noćenja s doručkom u 1/2 sobi u hotelima 2/3*, dvije večere, transfer od i do zračne luke, svi razgledi po programu sa stručnim vodičem na engleskom jeziku, svi vlakovi po programu, prijevoz prtljage po programu, pratitelj putovanja, jamčevina i organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno: napojnice za vodiče i vozače, pića uz obroke, ulaznice u objekte i muzeje koji se posjećuju (osim ako nije drugačije naznačeno), putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 656,74 kn za osobe mlađe od 70.g. (ostali na upit), kotizacija za kongres (još nije objavljena), MAIKO – 1155,00 kn

Napomena:
Agencija zadržava pravo promjene cijene kao i izmjene redoslijeda programa putovanja, sukladno promjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.
 

 

Za ovo putovanje vrijede „Opći uvjeti za turističke usluge Autotransa“
 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.