Na vrh
  • 12°C Rijeka
  • 13°C Krk
  • 14°C Cres
  • 11°C Opatija
  • 14°C Split
BALI

Kažu da je Bali zadnje mjesto na planeti gdje su živjeli bogovi.
Otok pun mistike, religijskih obreda karakterističnih samo za baležanski hinduizam koji nema puno dodirnih točaka s onim starijim indijskim.
Sva ta mistika, religioznost, hinduizam su prisutni na svakom uglu od crnog vulkanskog kamena na baležanskim plažama do obrednih poklona hrane i mirisnih štapića ispred svake kuće, prodavaonice i restorana.
Dolaskom na njihovu internacionalnu zračnu luku u Denpasar prvo što na tom tropskom otoku zapazite su mirisi tropa, topla vlaga pomiješana s mirisnim štapićima sandalovine i vanilije te ono što je samo karakteristično Baliju - organizirani kaos koji ide i gura naprijed. Taj kaos što vidite na svakom koraku nije onaj nervozni europski kaos, to je nasmiješeni, slatkasti, baležanski koji uvijek pomiče naprijed i neće stvoriti nervozu u nama jer ipak je to otok na kojem su obitavali bogovi.
Prije odlaska na Bali sigurno ćete na internetu vidjeti sve one slike prekrasnih vila namijenjene najvećoj dozi hedonizma i uživanja, bazeni, zgodne djevojke u bikinijima i čudni koktel u još čudnijem aranžmanu. Međutim postoji i „onaj drugi“ Bali kojeg morate upoznati sami i koji će biti prepun buke u prometu, gužve po klubovima i znojnih majica dok se penjete po rižinim poljima u središtu otoka ...to je Bali. Prirodne ljepote Balija ovisne su od doba godine ali u svakom su na svoj način jedinstvene i posebne: jutarnja šetnja po crnom pijesku dok još nema dnevne vrućine i vlage ili obilazak unutrašnjosti otoka tražeći najbolje kulise za vaše fotografije rižinih polja, hinduističkih hramova ili vodopada. Ta mjesta su već zabilježena od raznih blogera youtubera... Vrijeme je da ih zabilježite i vi.

Ozbiljan turizam na Baliju dešava se zadnjih 10-tak godina nakon filma Love eat Pray s Juliom Roberts, koja nalazi svoj smisao na jednoj od danas neposjećenijih plaža na Baliju - Padang Padang beach. Dampasan i Kuta vrve od restorana i  raznovrsne turističke ponude koja sve više podsjeća na tajlandski Puket. Kuta beach je početak baležanskog turizma, gradska plaža okružena najpoznatijim svjetskim lancima hotela u pozadini.

Na 10 min vožnje razvija se sjeverno od Kute mjesto Saminyak koje postaje mjesto modernog turizma, organiziranih restorana, odličnih barova i klubova, sa prekrasno uređenim trgovinama robe i suvenira. Saminyak je odlično mjesto za boravak koje preporučujemo gostima željnim dobrog noćnog života. Plaže Saminyak su od vulkanskog pijeska, vrve životom, klubovima, barovima i lokalnom hranom.
Canggu je smješten sjeverno od Saminyaka kojeg su okupirale surferske snage sa svih strana svijeta, voze se skuteri, na svakom skuteru su daske, živi se i diše surf lifestyle.
Život na plažama se odvija dok sunce ne uroni u Indijski ocean, nakon čega svi hrle u okolne restorane gdje se već sa plaže osjeća miris ribe Red Snapper na roštilju koji uz njihovu domaću pivu Bintang daje potpuni doživljaj ribe na stolu.
Changgu je mjesto prepuno originalno uređenih restorana, mjesto gdje ćete odmah po dolasku napraviti fotografiju koja će biti jedna od važnih uspomena s Balija.
Na donjem dijelu otoka je i Pandawa beach, plaža s  prekrasnim bijelim pijeskom što je rijetkost na Baliju. Prostrane su to plaže na kojima se tijekom dana možete sami zateći da u vašoj blizini nema baš nikoga što je u današnjem svijetu turizma prava rijetkost.

No postoji jedno mjesto na Baliju koje je manje poznato i nije objavljeno na svim portalima i profilima... Ako želite ponijeti poseban doživljaj Balija, onda bar jednu predvečer provedite gledajući zalazak sunca u Uluwatu. Uluwatu je najjužniji klif, litica na otoku, ispod kojeg surferi love svoje valove dok crveno sunce zalazi nad horizontom, a vi se nalazite u jednom od barova i ispijate svoje piće. Tamo morate doći barem dva sata prije zalaska da bi ste dobili svoje mjesto. Doživite ljepotu trenutka na posebnom komadiću bališkoga kopna. Nemojte kasniti vrijedi svakog trenutka!!!

Pozivamo vas da nam povjerite organizaciju vašeg putovanja iz snova jer Bali je otok koji živi 24/7. Otkrijte zašto.

Cijena već od: 7.500,00 kn po osobi – individualan polazak

U cijenu uključeno:
  • Prijevoz zrakopolovm na relaciji Zagreb – Denpasar – Zagreb
  • Zrakoplovne pristojbe
  • Smještaj u hotelu 4* u 1/2 sobi
  • Transfer zračna luka – hotel – zračna luka 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.