Na vrh
  • 26°C Rijeka
  • 25°C Krk
  • 26°C Cres
  • 21°C Opatija
  • 25°C Split

AUSTRALIJA Melbourne – Ayers Rock – Uluru – Kata Tjuta – Cairns – Veliki koraljni greben – Sydney  

AUSTRALIJA
Melbourne – Ayers Rock – Uluru – Kata Tjuta – Cairns – Veliki koraljni greben – Sydney  
23.04.-04.05.2017.

1. dan, 23.04.2017., nedjelja  | Zagreb – Doha – Melbourne
Sastanak sudionika putovanja u Zračnoj luci Zagreb u 11 sati. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Qatar Airways za Dohu (QR 218) u 13:05 sati. Po dolasku u  Dohu u 19:45 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta zrakoplovom aviokompanije Qatar Airways (QR 904) za Melbourne u 20:50 sati. Noćni let.
 
2. dan, 24.04.2017., ponedjeljak | Melbourne
Dolazak u zračnu luku u Melbournu predviđen je  u 17:20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carninskih formalnosti, doček lokalnog agenta i slijedi transfer do hotela 4*. Noćenje.
 
3. dan, 25.04.2017., utorak | Melbourne (D)
Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Sofisticirani svjetski grad na jugoistočnoj obali Australije poznat je po svojoj energiji,r estoranima, modnim kućama, galeriijama, prostranim parkovima. Razgled ćemo započeti prolaskom kroz poslovno središte Melbourna poznatom po eklektičkoj arhitekturi, te ćemo proći pored Victorian Arts Centra. Posjet Kraljevskom botaničkom vrtu i spomenik sjećanja koji dominira ulicom St. Kilda. Nastavljamo prema Toorak Village, ekskluzivnom dijelu Melbourna, sa preko 270 trgovina, kafića, luksuznih restorana… Prolaz kroz prekrasne Fitzory vrtove s drvoredima engleskih brijestova. Slijedi zaustavljanje u jednoj od najstarijih kuća u Australiji – Cook's Cottage, te ćemo imati priliku vidjeti kako je živjela ta obitelj u 18. st. Saznati ćemo mnoge zanimljivosti o životu i putovanjima kapetana Jamesa Cooka. Razgled ćemo završiti na najljepši mogući način, točnije predivnim pogledom sa Eureka Skydecka (88 kat Eureka Towera), jednim od najljepših vidikovaca na svijetu. Povratak u hotel. Noćenje.

 
4. dan, 26.04.2017., srijeda | Melbourne (D)
Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje grada. Noćenje u hotelu. Ili preporučamo jedan od slijedećih izleta:
Cjelodnevni izlet na Phillip Island (uz doplatu, udaljen oko 140 km od Melbournea). Ovaj prirodni rezervat pruža dom, sramežljivim koalama, tuljanima, prepelicama, pelikanima i galebovima.Razgledati ćete Luku Phillip Bay i prestižno predgrađe u zaljevu. Posjet Koala Conservation Center-u kako biste se upoznali sa životom ovih prekrasnih životinja u njihovom prirodnom okruženju. Tu se nalazi i kolonija najmanjih pingvina na svijetu koji svake večeri "paradiraju" na plaži po povratku iz lova u svoje gnijezda u pješčanim dinama. Posjet Phillip Islandu ćemo završiti u Informacijskom centru gdje ćemo naučiti više o životinjama koje tamo obitavaju.Ili mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet jednom od najimpresivnijih obala na svijetu "Great Ocan Road tour". Dramatična, moćna,opasna, veličanstvena - samo su neke od pridjeva kojima se opisuje ova svjetski impresivna obala. Čarobna obala insirirati će vas dok putujete kroj TOrquay -australsku prijestolnicu surfera, slikovite gradiće kao što su Lorne i Apollo Bay (gdje će biti organiziran ručak). Biti će mnogo prilika da "uhvatite" najbolje pejzaže svojim fotoaparatom, a najzanimljivije atrakcije su 12 Apostola - formacija vapnenačkih stijena koje se uzdižu iz mora, zatim Loch Ard Gorge and London Bridge. Po povratku u Mebourne, zaustavljanje u Port Campbell.

 
 
5. dan, 27.04.2017., četvrtak | Melbourne – Alice Springs – Ayers Rock – Uluru – Kata Tjuta (D)
Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke Melbourne. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Qantas Airways (QF 796) iz Melbourna za Alice Springs je u 09:35 sati. Po dolasku u 12 sati, nastavak leta za Ayers Rock u 13.45 sati. Dolazak u Ayers Rock predviđen je u 14:35 sati po lokalnom vremenu. Doček lokalnog agenta i transfer do hotela.
Uluru je pravo aboridžinsko ime za kameno brdo - monolit (većini ljudi poznato pod imenom Ayers Rock) koje se uzdiže usred pustinje u središtu Australije i jedno je do najpoznatijih turističkih ikona kontinenta. Fantastična stijena, visoka 348 m nalazi se oko 450 km od Alice Springa u Uluru-Kata Tjuta Nacionalnom parku. 40ak kilometara od monolita Uluru nalazi se Kata Tjuta, također poznati planinski lanac The Olgas koja se sastoji od 36 formacija za koji se vjeruje da je star preko 500 mil. godina. Uluru i Kata Tjuta imaju veliko kulturno značenje za Aboridžine, pleme Anangu koji se smatraju vlasnicima tog područja. Nakon Uluru-a i The Olgas formacija, slijedi šetnja do klanca Walpa, i uživanju u pogledu na različite stjenovite formacije. U kasnim popodnevnim satima povratak prema Uluru te jedinstven doživljaj zalaska sunca uz čašu vina. Povratak u hotel. Noćenje.
 
 
6. dan, 28.04.2017., petak | NP Uluru – Ayers Rock – Cairns (D)
Ranojutarnji odlazak do Ulurua, kako bi mogli uživati u predivnom izlasku sunca. Uluru je građen od crvenog pješčenjaka, obujma je 9,4 kilometra, a uzdiže se na 2348 metara visine. Za Aboridžine je ova drevna crvena stijena oduvijek bila sveto i mistično mjesto. Danas je prerasla i u nacionalni simbol. Kako sunce putuje po nebu, tako se Ayers Rock žari u različitim bojama. U zoru ima narančasti sjaj koji preuzima od izlazećeg sunca. U rano jutro sjene mu daju tamnije, hrđave tonove. Slijedi šetnja i razgledavanje oslikanih pećina te ćete saznati više o flori i fauni tog dijela kontinenta te o povijesti Aboridžina. Posjet kulturnom centru te mogućnost kupovine suvenira. Nakon razgleda, povratak u hotel na doručak nakon kojeg slijedi transfer do zračne luke u Ayers Rocku. Let za Cairns na rasporedu je u 15:15 sat. Dolazak u Cairns je predviđen u 18:15 sati po lokalnom vremenu. Cairns je grad koji se nalazi na obali Cape York Peninsula, u tropskom području sjeveroistočne obale kontinenta i glavno je polazište za istraživanje najvećih australskih prirodnih atrakcija. Slijedi transfer do hotela 4* i smještaj. Noćenje.
 
7. dan, 29.04.2017., subota | Cairns – Velki koraljni greben – Cairns
Nakon doručka slijedi transfer do pristaništa, te odlazak katamaranom do Velikog koraljnog grebena, čija raznolikost potječe od 3000 koraljnih grebena, više od 900 otoka, atola i laguna. Zbog toga je 1981. godine upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Australiji i Oceaniji, a CNN ga je svrstao na popis sedam svjetskih čuda prirode. Šareni morski svijet, možete promatrati maskom za ronjenje ili kroz stakleno dno katamarana. Ručak. Povratak u hotel. Noćenje.

 
8. dan, 30.04.2017., nedjelja | Cairns (D)
Doručak u hotelu. Slobodne vrijeme za samostalno istraživanje grada, odlazak u šoping, te sudjelovanje na kongresu WONCA 2017. Povratak u hotel. Noćenje.

 
9. dan, 01.05.2017., ponedjeljak | Cairns – Sydney (D)
Nakon doručka transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Qantas Airways (QF 925)  za Sydney je u 12:00 sati. Dolazak u Sydney predviđen je u 14:55 sati po lokalnom vremenu. Doček od strane lokalnog vodiča, te transfer do hotela 4* i  smještaj. Sydney - fantastična luka koja uz zavodljiv život na otvorenom nudi i fantastičnu prirodu u samom gradu. Prošećite ulicama caffe-ima, dućanima predjela Paddington, a ukoliko koliko želite u blizini se nalazi gotovo 50ak fantastičnih plaža na kojima možete provesti ugodno poslije podne. Slobodan ostatak dana za vlastite sadržaje. Noćenje.

 
 
10. dan, 02.05.2017., utorak | Sydney (D,R)
Nakon doručka, slijedi poludnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Vožnjom kroz povijesni dio grada Rocks; proći ćemo pored botaničkog vrta, muzičkog konzervatorija, umjetničke galerije, sve do Mrs Macquarie's Chair, gdje ćemo se nakratko zaustaviti radi fascinantnog pogleda na zgradu Opere. Nastavljamo vožnju kroz poslovni centar Sydneya, Darling Harbour i Chinatown, te ekskluzivne četrvrti Double Bay i Rose Bay, do Watson's Baya odakle se pruža fascinantan pogled na Pacifik. Kratko zaustavljanje na poznatoj plaži Bondi. Ukrcaj na brod i plovidba sidnejskom lukom. Ručak na brodu. Povratak u hotel. Noćenje.
 
11. dan, 03.05.2017., srijeda | Sydney – Doha (D)
Doručak u hotelu. Odjava iz hotelske sobe do 12 sati. Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku Sydney. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Qatar Airways (QR 909)  za Dohu je u 21:30 sati po lokalnom vremneu. Noćni let.
 
12. dan, 04.05.2017., četvrtak | Doha – Zagreb
Dolazak u Dohu predviđen je u 05:20 sati po lokalnom vremenu. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Qatar Airways (QR 217) za Zagreb je u 07:20 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 12:05 sati po lokalnom vremenu.  
 
Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi Na bazi 10 uplaćenih Na bazi 15 uplaćenih
23.4.-4.5.2017. 32.790 29.990
Doplata za jednokrevetnu sobu:.............................6.390 kn
 
OBVEZNA DOPLATA ZA PRISTOJBE ZRAČNIH LUKA:.......................5.150 kn
(podložno promjeni, konačan iznos se određuje 14 dana prije polijetanja)
 
Hoteli predviđeni programom (ili slični hoteli iste kategorije):
Rendezvous Hotel Melbourne 4*, Melbourne
Outback Pioneer Hotel 4*, Ayers Rock
DoubleTree by Hilton Cairns 4* , Cairns
The Grace Hotel 4*, Sydney
 
Cijena po osobi uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi (Zagreb – Doha – Melbourne/Sydney-Doha-Zagreb), lokalne letove Melbourne – Alice Springs, Alice Springs – Ayers Rock, Ayers Rok – Cairns, Cairns – Sydney, transfere na relaciji zračna luka - hotel - zračna luka prema programu, smještaj u u  hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi  9 noćenja s doručkom (3 noći Melbourne, 1 noć Ayers Rock, 3 noći Cairns, 2 noći Sydney), izlete i razglede prema programu, ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju uz pratnju lokalnih vodiča, uslugu nošenja prtljage u hotelima, pratitelja putovanja iz Hrvatske, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.
 
Cijena po osobi ne uključuje: pristojbe zračnih luka (obavezna doplata 5.150 kn), dodatne obroke, usluge i izlete, doplatu za jednokrevetnu sobu, troškove osobne prirode, putno osiguranje (preporučamo), napojnice za lokalne vodiče i vozače 60 Eur (obavezna doplata na licu mjesta).
 
VIZA ZA AUSTRALIJU:
Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade - Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti. Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci.
Poveznica na e-Visitor( e-Viza) aplikaciju: http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651- 
 
NAPOMENE:
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Kategorija hotela u Australiji odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Australije i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
- Organizator pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana (kalkulacija rađena na dan 25.1.2017).
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju, državnim praznicima i ostalim nepredvidljivim okolnostima (gužve u prometu itd..).
- Točne podatke o vremenima letova kao i ostale informacije vezane za samo putovanje dobit ćete u završnom pismu tjedan dana prije putovanja.
- O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.
 
KORISNE INFORMACIJE:
Službeno ime: Australija
Geografski položaj: Australija zauzima cjelokupni istoimeni kontinent između Indijskog oceana na zapadu, Tihog oceana na istoku te Timorskog i Arafurskog mora na sjeveru 
Površina: 7.686.850 km2
Broj stanovnika: oko 22.864.000 
Glavni grad: Canberra
Jezik: engleski; govore se i drugi jezici, uključujući i jezike starosjedilačkih naroda
Religija: katolici 26%, anglikanci 17%, ostali kršćani 21%, budisti 2%, muslimani 2%
Vremenska razlika: +10 sati (Canberra, Sydney, Melbourne), +8 sati (Perth)
Novčana jedinica: australski dolar (AUD), 1 AUD = oko 6 kn
Kupovina: popularni suveniri: bumeranzi, didgeridoo i ostale aboridžinske rukotvorine, šeširi, nakit od opala, obuća od ovčje kože, odjeća za plažu
Odjeća i obuća: preporučamo da ponesete laganu pamučnu odjeću za dan. Večeri su nešto hladnije pa savjetujemo da ponesete laganiju vestu ili jaknu. U Ayers Rocku i Cairnsu temperature su vrlo visoke i sunce je vrlo jako pa preporučamo kremu s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale i pokrivalo za glavu. Također, preporučamo da ponesete sredstvo za zaštitu od insekata. Predlažemo laganu i udobnu obuću. 
Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +61
Korisna web stranica: www.australia.com 
Klima: klimatske zone izmjenjuju se od tropske zone na sjeveru, preko suhe u unutrašnjosti, do umjerene klime na jugu. Temperature variraju od iznad 50°C do ispod 0°C. Područja na jugoistoku pokrivena su snijegom. Godišnja doba u Australiji obrnutog su redoslijeda nego kod nas zbog njenog smještaja na južnoj zemljinoj polutci. Ljeto počinje u prosincu, jesen u ožujku, zima u lipnju i proljeće u rujnu.
 
   
Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane”  A La Carte Travela. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 28 dana prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa, te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka aviona i izleta (kad to zahtijeva objektivna situacija tijekom putovanja), ali garantira da će program odraditi u cijelosti. | Napomena: preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.
 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.
www.atravel.hr upotrebljava kolačiće za bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija pronađi u našoj Politici kolačića.